Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На тлі російської агресії в Україні зростають лави прихильників НАТО

Громадська думка 11829 переглядів

Опубліковано - 20.11.2014 14:21 | Всі новини | Версія для друку

На тлі російської агресії в Україні зростають лави прихильників НАТО
На тлі російської агресії в Україні зростають лави прихильників НАТО
Якби референдум про вступ України в НАТО проходив сьогодні, то половина опитаних українців (51%) проголосували б за вступ, 25% - проти.

Ще чверть не визначилася або не брала б участі в такому референдумі, свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

З квітня цього року кількість прихильників вступу в НАТО постійно зростає. Зафіксовано найбільший рівень підтримки (40% у квітні і 51% у листопаді) за одночасного зменшення противників вступу (із 46% у квітні до 25% у листопаді). Найбільше вступ до НАТО підтримують жителі заходу, півночі та центру. На сході приблизно однакова кількість прихильників і противників НАТО, на півдні та на Донбасі - більше противників.

Майже половина опитаних (48%) підтримують ініціативу скасування на законодавчому рівні позаблокового статусу України, близько третини (28%) - проти цього. Ще чверть не визначилася.

64% респондентів підтримують вступ України в ЄС, 17% - у Митний союз, 19% не визначилися.

З квітня 2014 року спостерігається збільшення прихильників вступу до ЄС (з 55% у квітні до 64% у листопаді) за одночасного зменшення прихильників МС (з 24% у квітні до 17% у листопаді). Вступ у ЄС підтримують більшість опитаних на заході, півночі, в центрі, на сході та півдні. Тільки на Донбасі більшість - за вступ України до Митного союзу.

Опитування 2000 респондентів провели 6-13 листопада методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження: щонайбільше 2,8%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.