Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За рівнем інтеграції в ЄС Україна «пасе задніх» серед підписантів асоціації

Політика 5268 переглядів

Опубліковано - 21.11.2014 12:44 | Всі новини | Версія для друку

За рівнем інтеграції в ЄС Україна «пасе задніх» серед підписантів асоціації
За рівнем інтеграції в ЄС Україна «пасе задніх» серед підписантів асоціації
Україна досі лишається на останньому місці серед країн, що підписали Угоди про асоціацію.

Про це свідчить індекс, представлений в Батумі, під час Форуму громадянського суспільства Східного партнерства (СхП).

Згаданий індекс оцінює зближення країн регіону з Євросоюзом.

Лідером СхП є Молдова,на другому місці – Грузія, яка протягом року показала найбільший прогрес. Як відомо, ці країни, а також Україна влітку підписали Угоди про асоціацію.

Від початку існування СхП (у 2009 році) Україну називали безумовним лідером в сфері євроінтеграції.

Після 2011 року ми опинилися на другому місці, лідером партнерства стала Молдова.

В 2013 році Індекс СхП продемонстрував, що Україна втратила також другу позицію та спустилася на третє місце, а друге місце посіла Грузія.

Індекс 2014 року показав, що протягом року, що минув, прогрес України в усіх сферах був повільнішим, ніж в інших лідерів, тому відставання України від Молдови та Грузії лише посилилося.

Індекс СХП вимірюється у трьох блоках – зв’язок з ЄС, наближення (нормативної бази) до норм ЄС, а також менеджмент в сфері євроінтеграції.

Лише за одним блоком з трьох Україна лишається на другому місці, при цьому розрив із третім місцем скоротився порівняно з 2013 роком. У двох інших блоках наша держава має суттєве відставання від Молдови та Грузії.

Організатори дослідження, що проводиться в рамках СхП, зазначають, що наведені показники не враховують реформ, проведених восени.

"Індекс готувався за ситуацією станом на кінець липня, а до цього часу в Україні відбулися лише невеликі зміни", - прокоментував погіршення позиції України Леонід Літра, експерт Інституту світової політики.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада України синхронно з Європейським парламентом ратифікувала угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

На цей час процедуру ратифікації Угоди про асоціацію України і Євросоюзу повністю завершили з 28 країн-членівЄС Румунія, Словаччина, Литва, Латвія, Мальта і Болгарія. Також ратифікацію завершила сама Україна. Крім того, ратифікацію угоди підтримав Європейський парламент.

Угода формально набуде чинності після того, як ратифікаційні процедури завершать усі країни, що може протривати й кілька років. Із 1 листопада, ще до завершення ратифікаційного процесу, розпочалося тимчасове застосування угоди.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.