Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті не зазнала суттєвих змін

Захист держави 4990 переглядів

Опубліковано - 27.11.2014 13:52 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті не зазнала суттєвих змін
Ситуація на фронті не зазнала суттєвих змін
Ситуація в зоні антитерористичної операції залишається напруженою і суттєвих змін не зазнала. Підтверджуються факти прибуття нових підрозділів російських військ.

Про це розповів сьогодні на брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Триває нарощення сил ворога на донецькому напрямі. Не виключається ймовірність підготовки до чергового наступу терористів та російських військ на Донецький аеропорт. Сили АТО готові до адекватних дій за будь-якого сценарію.

Вчора опівдні терористи обстріляли патруль з трьох спостерігачів місії ОБСЄ, які проїжджали між блокпостами української армії в районі селищ Кірово і Шуми, що на північний схід від Донецька. За офіційним повідомленням ОБСЄ, після того як один із спостерігачів вийшов з автомобіля, з південного сходу (де перебувають позиції проросійських терористів), було здійснений постріл з реактивного гранатомета. Снаряд впав в 150 метрах від автомобіля. «Через дві секунди пролунало кілька пострілів з 23-мм зенітної гармати, снаряди впали у 2-3 метрах від автомобіля. Постраждалих внаслідок обстрілу немає.

Україна засуджує атаку з боку проросійських терористів на членів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Учора заяву із засудженням факту нападу зробив також Державний департамент США.

В цілому, головні напрями ударів та обстрілів російських найманців залишилися без змін. Українська артилерія застосовувалася 36 разів та винятково у відповідь на вогонь терористів.

Так, на Донецькому напрямі протягом доби бойовики з реактивних установок «Град» обстріляли позиції українських військовослужбовців біля с.Новокалинове Ясинуватського району. З артилерії та мінометів терористи обстрілювали опорні пункти та блокпости сил АТО в районі н.п. Авдіївка, Піски, Опитне, Веселе, Красногорівка, Березове, Тарамчук, Новомихайлівка. В передмісті Горлівки біля с. Шуми бойовики обстріляли українські позиції з мінометів та зенітних установок.

На Дебальцевському напрямі терористи з мінометів та стрілецької зброї обстріляли позиції сил АТО поблизу сіл Нікішине, Орлово-Іванівка, Малоорлівка та біля м.Єнакієве.

Зростає напруження поблизу Первомайська та в районі Бахмутівської траси. З «Градів» терористи обстріляли опорний пункт під Попасною, позиції поблизу міст Золоте, Гірське та селищ Трьохізбенка та Фрунзе. Поблизу с.Кримське опорний пункт та блокпост терористи обстріляли з артилерії та мінометів.

З установок «Град» та гранатометів обстріляно позиції сил АТО під Щастям. Вчора на ділянці Станиці Луганської прикордонники знову зафіксували політ безпілотника на напрямку «Єлань (РФ) – Камишне (Укр.)». Після цього з артилерії, мінометів та гранатометів бойовики обстріляли українські позиції поблизу селища Станиця Луганська та Вільхове.

Наші артилеристи влучним вогнем знищують вогневі точки терористів.

На Маріупольському напрямі бойовики з гранатометів та стрілецької зброї обстріляли позиції сил АТО біля сіл Гранітне та Богданівка. Ситуація в Маріуполі спокійна, міські служби працюють у штатному режимі.

Загалом протягом доби бойовики здійснили 50 обстрілів сил АТО, внаслідок яких поранено 5 українських захисників. Загиблих серед українських військових немає.

Минулої доби бойових зіткнень на державному кордоні за межами зони АТО не зафіксовано. Учора на ділянці відділу прикордонної служби «Станично-Луганське» прикордонники знову зафіксували політ безпілотника на напрямку «Єлань (РФ) – Камишне (Укр.)».

Ситуація в населених пунктах зони АТО

Минулої доби бойовики продовжили завдавати вогневих ударів по населеним пунктам на контрольованій Україною території Луганської області. Під обстріли з різних видів зброї – артилерії, систем «Град» та мінометів потрапили населені пункти Кримське, Щастя, Станиця Луганська, Чорнухіне, Трьохізбенка, Золоте, Гірське.

За минулу добу до штабу АТО надійшла інформація про загибель 2 та поранення 8 цивільних осіб.

Зокрема, вчора о 13-й годині м.Попасна на Луганщині бойовики обстріляли з систем залпового вогню «Град». Обстріл здійснювався з боку м.Стаханов, окупованого терористами. Снаряди вибухнули на вулицях Радянській, Комсомольській та Оборонній, внаслідок чого зруйновано 15 житлових будинків, пошкоджено гуртожиток на вул.Комсомольській. Троє мирних мешканців дістали поранень, їх було доставлено до районної лікарні. Ще одного місцевого мешканця селища Опитне поранено внаслідок обстрілів з боку території, тимчасово підконтрольній бойовикам.

Найбільш напруженою ситуація зберігається в Станиці Луганській. Мінометними обстрілами істотно пошкоджено два житлові будинки на вул.Лебединського. Один будинок згорів вщент. На щастя, ніхто не постраждав. Частина Станиці Луганської ще залишається без світла.

Внаслідок обстрілу бойовиками м. Щастя пошкоджено об’єкти Луганської ТЕС, зокрема, берегова насосна станція з боку р. Сіверський Донець, колектори, кисневий цех, газопровід та тепломережа. Також мінометним обстрілом терористів пошкоджено міський трансформатор, місто тимчасово знеструмлене.

Під час обстрілу с. Чорнухіне було пошкоджено огорожу колонії суворого режиму, де відбуває покарання близько 1000 осіб. Четверо засуджених за тяжкі злочини втекли. Троє з них — мешканці Красного Луча, який зараз перебуває під контролем бойовиків, один — із Джанкоя (Крим). Одному з утікачів до завершення відбування покарання залишився рік, двом — по два роки, ще одному — сім років. Наразі втікачів розшукують.

У м. Артемівськ відбулась зустріч міського голови з представниками Регіонального Представництва Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні, Білорусі та Молдові. За результатами зустрічі підписано Меморандум про співробітництво між Регіональним Представництвом та Артемівською міською радою з метою захисту найменш захищених категорій внутрішньопереміщених осіб. Програма співробітництва передбачає відновлення пошкоджених бойовиками будинків та проведення ремонтних робіт для підготовки місць проживання внутрішньопереміщених осіб до зимового періоду.

Зберігається тенденція збільшення потоку переселенців з Донецької та Луганської областей. Так, за добу тимчасово розміщено понад 3,6 тис. вимушених переселенців. Всього тимчасово розміщено понад 487 тис. осіб.

Протягом доби піротехнічні підрозділи ДСНС України виявили та знешкодили 76 одиниць боєприпасів, з них: 10 артилерійських снарядів, 66 інших вибухонебезпечних предметів. Обстежено 1,8 га територій. Загалом обстежено понад 1550 га територій. Виявлено та знешкоджено близько 29 тисяч одиниць боєприпасів.

Контррозвідка Служби безпеки України зірвала спробу військової розвідки РФ щодо організації угону до Росії українського військового літака. Для цього російські спецслужби планували залучити за винагороду військовослужбовця Повітряних сил ЗСУ. Для виконання злочинного задуму представники російських спецслужб задіяли законспіровану діючу агентурну мережу ГРУ ГШ ЗС РФ на чолі з агентом російської військової розвідки, уродженцем та мешканцем м. Миколаїв, громадянином України.



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.