Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Керченські рибалки можуть залишитися без роботи

Економіка Регіон: Автономна республіка Крим 6896 переглядів

Опубліковано - 28.11.2014 14:03 | Всі новини | Версія для друку

Керченські рибалки можуть залишитися без роботи
Керченські рибалки можуть залишитися без роботи
Керченські рибалки загрожують голодними бунтами: обсяги вилову та реалізації риби впали на 90%.

Рибна галузь у Керчі переживає важкі часи й фактично перебуває на межі краху. Займатися рибодобуванням стало невигідно, оскільки збувати рибу тепер немає куди, повідомляє Крим.Реалії.

Рибопромисловці власними силами намагаються пробитися на російський ринок, але там їх не чекають. У Москві продавати рибу змущують мало не за безцінь. Половина риболовецьких господарств уже зупинили промисел, але є й ті, хто понад усе вирішив зберегти бізнес і повернутися на український ринок.

Обсяги вилову хамси, за словами директора риболовецького господарства «Біла Русь» Олександра Горбачевського, впали на 90% порівняно з минулим роком, і з чотирьох керченських підприємств, що займаються промислом хамси, у море сьогодні виходять лише два: «Біла Русь» і рибколгосп «1 травня». Уловами рибалки один перед одним вже не хваляться: ловлять «по краплі», тому що збувати рибу нікуди.

«У нас з трьох суден працює тільки одне. Привозить всього п’ять-сім тонн, а раніше було 25-30, і то, щоб вона не давилася і мала товарний вигляд», – розповіли рибопромисловці.

Завоювати російський ринок кримчанам поки не вдається. Росіяни не знають керченської хамси, та й знайомитися з нею не поспішають. Щоб збути продукцію, рибалкам доводиться віддавати її за копійки.

Московським оптовикам компанії погоджуються здавати хамсу за дев’ять рублів за кілограм. Але і за такі сміховинні гроші Москва її не бере.

Представники рибовидобувних компаній вже більше тижня перебувають в російській столиці, шукаючи покупців. Як розповів директор риболовецького господарства «Біла Русь» Олександр Горбачевський, тільки його підприємство відправило до Москви дві машини з рибою.

«Чотири доби я не міг відправити поромом машини з хамсою. Решта досі не можуть відправити», – розповів Горбачевський.

Насправді ж, ті, хто готовий вкладати гроші в розвиток галузі, простягнутої руки допомоги поки, як самі зізнаються, так і не побачили. Більше того, керченські рибалки вже готові оголосити голодний бунт.

«Обурення дуже сильне. Аж до того, що моряки планують оголосити страйк. У людей немає ні роботи, ні зарплати, люди всі шоковані», – зізнається Олександр Горбачевський.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.