Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Обама підписав законопроект «Підтримка свободи в Україні»

Світ навколо нас 4510 переглядів

Опубліковано - 18.12.2014 01:54 | Всі новини | Версія для друку

Обама підписав законопроект «Підтримка свободи в Україні»
Обама підписав законопроект «Підтримка свободи в Україні»
За словами офіційного представника держдепартаменту Джен Псакі, даний законопроект також надає можливість поставляти зброю в Україну

Президент США Барак Обама підписав законопроект, який дозволяє вводити нові санкції відносно Росії, заявила в четвер офіційний представник держдепартаменту Джен Псакі, передає Еспресо.TV, з посиланням на РИА "Новости".

"Він підписав його вчора", - сказала Псакі, відповідаючи на прохання прокоментувати законопроект про санкції, які "Обама повинен підписати".

За словами Псакі, даний законопроект "надає можливість" поставляти зброю на Україну.

Сенат і палата представників конгресу США в минулий четвер ухвалили законопроект, згідно з яким буде забезпечено постачання летальної і нелетальної зброї Україні. У законопроекті також йдеться про введення нових санкцій відносно Росії. Конгрес запропонував санкції відносно Росії на додаток до тих, які вже введені США через причетність Москви до української кризі. Між тим, Обама раніше назвав законопроект "контрпродуктивним", в тому числі й тому, що він може віддалити США від Європи.

США і ЄС не визнають приєднання Криму до Росії і звинувачують Москву у втручанні в справи України. Росія це заперечує і називає подібні звинувачення неприйнятними. Західні країни з березня вже кілька разів вводили санкції відносно ряду російських політиків, бізнесменів і компаній і погрожували розширити обмежувальні заходи. Останнім випадком застосування подібної практики стали вересневі санкції.

Євросоюз 26 липня ввів санкції проти 15 росіян та представників самопроголошених Донецької і Луганської народних республік (ДНР і ЛНР), а також проти ряду кримських компаній, таких як Севастопольський морський порт і громадська організація "Соболь". Зокрема, до списку санкцій потрапили очільники Федеральної служби безпеки Олександр Бортніков та Служби зовнішньої розвідки Росії Михайло Фрадков, секретар російського Радбезу Микола Патрушев, його заступник Рашид Нургалієв і член ради Борис Гризлов, глави Чечні Рамзан Кадиров і Краснодарського краю Олександр Ткачов.

Також, нагадаємо, у бюджеті США на 2015 рік передбачена фінансова допомога Україні та кошти на протидію російській агресії в Євразії.

Зазначимо, 11 грудня Сенат США ухвалив закон про визнання України особливим партнером США поза блоком НАТО. Наступного дня Палата представників США також одноголосно підтримала цей закон.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.