Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович не бажає в НАТО, а Азаров бажає в ЄЕП

Коаліція «С.Р.А.К.А» 5984 перегляди

Опубліковано - 27.03.2007 17:47 | Всі новини | Версія для друку

Янукович не бажає в НАТО, а Азаров бажає в ЄЕП
Янукович не бажає в НАТО, а Азаров бажає в ЄЕП
Янукович підтвердив свою позицію щодо неготовності України до вступу в НАТО.

«На сьогоднішній день не передбачається ніяких документів, ніяких конкретних дат вступу України до цього союзу. Сьогодні Україна не готова до вступу», — заявив у Брюсселі прем’єр-міністр України під час прес-конференції з президентом Єврокомісії Жозе Баррозу.

Прем’єр-міністр пояснив це тим, що серед українського населення рівень підтримки вступу нашої держави до Альянсу залишається поки що низьким, цю ідею підтримують близько 20% громадян. Віктор Янукович також підтвердив позицію, що рішення про вступ України до НАТО ухвалюватимуть на всеукраїнському референдумі.

За словами Януковича, створення вільної зони торгівлі з ЄС це головне, найближче завдання після вступу України до Світової організації торгівлі. Однак Баррозу зазначив, що йдеться про комплексне і амбіційне завдання і ця угода буде набагато ширша ніж сама справа створення вільної економічної зони з ЄС.

До кінця року має набути чинності угода між ЄС та Україною про полегшення візового режиму та реадмісію

Єврокомісія зробить для цього усе можливе, запевнив голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

Полегшити візовий режим Євросоюзу для українців є дуже важливим: це буде очевидним результатом співпраці ЄС та України, впевнений Баррозу.

Після переговорів з Януковичем голова Єврокомісії заявив, що нині Брюссель та Київ мають важливий момент у відносинах, адже нещодавно розпочались переговори щодо майбутньої угоди між Євросоюзом та Україною.

За словами Жозе Мануеля Баррозу, Єврокомісія зацікавлена в тому, щоб новий документ наблизив Україну до ЄС. Окрім того, переговори щодо угоди відкриють нові можливості для Києва, який планує створити з Євросоюзом зону вільної торгівлі та збільшити енергетичну співпрацю.

Жозе Мануеля Баррозу: «На зустрічі з Януковичем я підтвердив, що як тільки буде вирішено про вступ України до СОТ, ми готові створити угоду про розширену зону вільної торгівлі з Україною».

Голова Єврокомісії також нагадав, що ЄС зацікавлений в енергетичній співпраці з Україною та в діалозі з Києвом щодо Придністров’я.

А тим часом віце-прем'єр Микола Азаров не втрачає надій реалізувати свою мрію: відновити СРСР у вигляді ЄЕП.

"Остаточна політична стабілізація в Україні, чітка стратегія проведення реформ дозволить приступити до реалізації цього проекту. Зараз, коли в суспільстві розхитуються настрої, жоден із партнерів не буде вести серйозних переговорів про побудову глобального економічного простору, який є ЄЕП. Саме з цим пов‘язана пауза", – зауважив віце-прем‘єр-міністр.

Раніше Азаров, якого називають головним адвокатом пострадянської інтеграції, визнав, що Росія втратила інтерес до проекту ЄЕП. Про це свідчить, зокрема те, що Росія продовжує підвищувати ціни на газ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.