Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лавров хоче за допомогою Нормандського формату домогтися розчленування України

Імперія «Совок» 4614 переглядів

Опубліковано - 21.01.2015 19:46 | Всі новини | Версія для друку

Лавров хоче за допомогою Нормандського формату домогтися розчленування України
Лавров хоче за допомогою Нормандського формату домогтися розчленування України
Глава МЗС заявив, що поряд з припиненням вогню в Донбасі, переконуватиме європейських колег допомогою “нормандського формату” примусити Київ до конституційної “реформи”.

Глава МЗС Росії Сєргєй Лавров заявив, що глави МЗС "Нормандському форматі" (Україна, Росія, Франція і Німеччина) обговорять як припинення вогню по лініях розмежування, так і пропозиції Росії щодо "федералізації" або "автономізації" України.

Росія наполягає на новій конституції України

На своїй прес-конференції Лавров заявив, що причиною кризи в Україні є не російська агресія, доказів якої, за його словами, він досі не отримував, а різниця у поглядах "націоналістичного" Заходу і вигаданого Росією терміна "Південно-Сходу". Під "південним Сходом" у Росії розуміють ряд областей південної та східної України навіть попри те, що самопроголошеними республіками є тільки третина територій двох областей - Донецької та Луганської.

За його словами, "системне завдання" для Росії - проведення конституційної реформи в Україні.

"Це теж буде обговорюватися в Берліні - необхідність прийняття у Києві політичного рішення підтримати такий підхід", - заявив Лавров, додавши, що конституційна реформа "замотується" українською владою, передає ТАСС.

"Навіть згадування слів "федералізація", "автономізація", "децентралізація" вже стають з точки зору київських властей непристойними", - поскаржився Лавров, забувши, що реформа децентралізації в Україні стартувала і з боку київської влади згадується чи не регулярно.

Україна "чомусь" унітарна

Більш того, Лавров висловив нерозуміння, чому Україна має бути унітарною державою, незважаючи на інтереси "росіян" в ній.

"А Україна повинна бути чомусь унітарною державою, незалежно від того, які там інтереси у росіян, угорців, румунів та інших національностей, які населяють Україну", - обурився Лавров.

Згідно з баченням Лаврова, необхідна Росією реформа може помирити "націоналістично налаштований захід, центр і Південний Схід (схід - ред.), у яких герої різні".

Хоча глава МЗС Росії став обережніше з термінами і більше не вимагає публічно федеративного устрою України, про що Лавров та інші перші особи РФ неодноразово згадували у березні 2014 року, під конституційною реформою фактично розуміється розкол унітарної форми державного устрою з передачею значних, в тому числі і блокуючих для зовнішньополітичних рішень країни, повноважень східним областям України.

Тільки в грудні 2014 року Лавров відмовлявся від своїх слів і заявив, що Росія не пропонує федералізації України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.