Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Меркель пропонує Путіну створення зони вільної торгівлі в обмін на мир в Україні

Світ навколо нас 4299 переглядів

Опубліковано - 23.01.2015 21:26 | Всі новини | Версія для друку

Меркель пропонує Путіну створення зони вільної торгівлі в обмін на мир в Україні
Меркель пропонує Путіну створення зони вільної торгівлі в обмін на мир в Україні
У випадку мирного розв’язання конфлікту в Україні, Німеччина готова запропонувати Росії тіснішу економічну співпрацю та широку зону вільної торгівлі, заявила канцлерка ФРН. Пропозиція Меркель знайшла підтримку.

Німецький уряд та Євросоюз можуть запропонувати Росії створення широкої зони вільної торгівлі у випадку вирішення конфлікту в Україні, підтвердила у п’ятницю, 23 січня, канцлерка Німеччини Анґела Меркель у Флоренції, повідомляє інформагентство dpa. За її словами, переговори між ЄС та Єврозійським союзом цілком можливі.

Напередодні канцлерка, за інформацією німецького видання Süddeutsche Zeitung, озвучила цю пропозицію на Всесвітньому економічному форумі у Давосі та заявила про формулу зони вільної торгівлі "від Лісабона до Владивостока". Вона нагадала, що цю ідею колись подав сам російський президент Владімір Путін.

"Це має бути, звісно, нашою метою. Я сподіваюся, що ці можливості з’являться", - наводить слова канцлерки агенція dpa. У цьому випадку, ймовірно, вдасться також вирішити і суперечливі моменти, що виникли через асоціацію між Україною та Євросоюзом, зазначила Меркель. Але передумовою для таких переговорів, наголосила вона, має бути встановлення перемир’я в Україні.

При цьому Меркель знову твердо висловилася за продовження санкцій проти Росії і закинула Москві порушення мирного порядку, що панував у Європі після Другої світової війни. Захоплення і відчуження Криму канцлерка назвала "не просто анексією, а й порушенням цінностей".

Підтримка пропозиції Меркель

Віце-канцлер Німеччини Зіґмар Ґабріель підтримав пропозицію своєї партнерки по урядовій коаліції Анґели Меркель. На форумі в Давосі він також висловився за аналогічну формулу можливої співпраці з Росією.

Спільний економічний простір між Європою та Росією, на думку німецького віце-канцлера й міністра економіки, може в довгостроковій перспективі покласти край "льодовиковому періоду" у відносинах із Москвою. "Європа не повинна відмовлятися від європейської Росії", - заявив він у п’ятницю, 23 січня, в коментарі інформагенції dpa.

За словами віце-канцлера, навіть якщо нині це видається нереалістичним і російська сторона досі нічого не робить для мирного вирішення конфлікту в Україні, "ми повинні думати про день після завершення конфлікту".

"І ми навіть зацікавлені в економічно сильній Росії", - наголосив Ґабріель. Він додав, що Європа потребує тісних зв’язків не лише зі США, а й із Росією, якщо хоче відігравати в азійському просторі важливу політичну та економічну роль. Віце-канцлер висловив переконання, що нині потрібна "розумна подвійна стратегія": продовження санкцій, поки не розпочнеться втілення Мінського протоколу, і водночас пропозиція Володимиру Путіну про майбутню тіснішу економічну співпрацю Росії з Європою.

Східний комітет німецької економіки, своєю чергою, також схвально сприйняв пропозицію Меркель щодо співпраці між Євросоюзом та Євразійським економічним союзом на чолі з Росією. "Ключове питання на шляху до вирішення нинішньої кризи в тому, як звільнити такі країни як Україна, Молдова і Грузія від дилеми вибору між внутрішнім ринком з ЄС та з ініційованим Росією Євразійським економічним союзом", - заявив голова комітету Екгард Кордес, повідомляє інформагенція Reuters. На його думку, зона вільної торгівлі "від Лісабона до Владивостока" могла б вирішити це питання.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.