Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В ЄС вирішили продовжити санкції проти Росії

Світ навколо нас 4950 переглядів

Опубліковано - 29.01.2015 22:13 | Всі новини | Версія для друку

В ЄС вирішили продовжити санкції проти Росії
В ЄС вирішили продовжити санкції проти Росії
За словами голови голландського зовнішньополітичного відомства Берта Коендерса, міністри погодилися продовжити ще на півроку перший пакет персональних санкцій проти російських посадовців і проросійських сепаратистів на сході України. Вони мали завершитися у березні, однак обмеження залишили у силі через те, що на Донбасі тривають бойові дії, додав міністр.

Пан Кендерс відзначив, що усі його колеги були одностайними щодо цього, і що у такий спосіб ЄС надіслав "потужний сигнал Росії".

Міністри закордонних справ ЄС також пропонують розширити перелік осіб, які потрапили під санкції у зв’язку з конфліктом в Україні.

Про це заявила на прес-конференції глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні. За її словами, рішення щодо нових імен приймуть 9 лютого.

Підтвердження санкцій

Погоджені на брюссельській зустрічі рішення мають бути підтверджені 12 лютого на саміті глав держав Євросоюзу. На ньому, як повідомляє кореспондент ВВС, можуть обговорити також і додаткові санкції проти фінансового сектору РФ, для ухвалення яких потрібна координація зі Сполученими Штатами.

У вівторок, 27 січня, розробити подальші санкції своїм міністрам закордонних справ доручили лідери країн. Це сталося після суботнього обстрілу Маріуполя, внаслідок якого загинула 31 людина. За висновками міжнародних спостерігачів, обстріли велися з території, що підконтрольна проросійським сепаратистам.

ЄС і США раніше заморозили активи та заборонили в’їзд громадянам Росії і лідерам самопроголошених республік на Донбасі та Криму, а також наклали санкції на російський бізнес.

Військове втручання виключене

У випадку активізації бойових дій та спроб штурму Маріуполя знадобиться чітка реакція у відповідь, заявив у четвер журналістам в Брюсселі міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.
Німеччина та її партнери по ЄС, втім, виключають власне військове втручання в конфлікт на Донбасі.

НАТО заявляє, що на сході Україні перебувають сотні російських танків і бронетранспортерів. Київ каже, що бойовикам допомагають російські кадрові військові.
Москва заперечує участь у конфлікті, а росіян, які приєднались до сепаратистів, називає добровольцями.
Цінності під загрозою

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус розповів ВВС, що на сході України під загрозою опинилися європейські цінності.

Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина також виступив на користь посилення санкцій.

Крім того, Білий дім дав чіткий сигнал того, що у США розглядають нові санкції проти Росії через підтримку сепаратистів.

Російський віце-прем’єр Аркадій Дворкович раніше заявив, що будь-які нові обмежувальні заходи Заходу проти Росії будуть "безглузді і шкідливі для всіх", повідомляє агенція Інтерфакс.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.