Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські бойовики шукають слабке місце в українській оброні

Захист держави 6021 перегляд

Опубліковано - 30.01.2015 18:39 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські бойовики шукають слабке місце в українській оброні
Ситуація на фронті: російські бойовики шукають слабке місце в українській оброні
Протягом доби ситуація у зоні проведення Антитерористичної операції залишається складною.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко, російсько-терористичні угрупування здійснюють передислокацію значних сил у напрямку міст Дебальцевого та Вуглегірська Донецької області, які залишаються пріоритетними напрямками для здійснення вогневих ударів бойовиків по позиціях сил АТО.

Терористи застосовують тактику розвідки боєм для виявлення вогневих позицій українських військових з подальшим нанесенням ракетно-артилерійських ударів. На всіх напрямках терористи неодноразово обстрілювали позиції українських військових з використанням артилерії, мінометів, гранатометів, танків та реактивних установок «Град».

Найзапекліші бої тривали поблизу м. Вуглегірськ. У цьому н.п. терористи після масованих артилерійських та мінометних ударів, неодноразово штурмували блокпости сил АТО. Всі атаки бойовиків відбиті.

За добу загинуло 5 українських військовослужбовців, 23 було поранено.

За оперативною інформацією, бойовики бандформування «ЛНР» почали складати списки студентів середніх спеціальних і вищих навчальних закладів та планують примусово використовувати їх у бойових діях проти сил АТО. Згідно з задумами терористів, молоді хлопці братимуть участь у збройному конфлікті протягом 10 діб вахтовим методом.

Сьогодні у Дебальцевому вдалося з-під руїн забрати тіла 7 загиблих мирних мешканців. Через постійні обстріли терористів проводити рятувальні роботи тут наразі неможливо.

Щодо ситуації у Донецькому аеропорту – сьогодні активних бойових дій у районі аеропорту не було.

В районі 128 блокпосту українські військові захопили танк терористів разом із екіпажем.

Українські правоохоронці успішно затримують ворожих диверсантів

На Дніпропетровщині співробітники СБУ затримали мешканця м. Макіївки Донецької області, який вступив до бандформування «поліція ДНР». Терорист пройшов вишкіл з рукопашного бою, тактичної та вогневої підготовки у тренувальному таборі, розгорнутому на окупованій території Донеччині під керівництвом інструкторів ФСБ Росії. Після закінчення навчального курсу диверсант був направлений до одного з районів Дніпропетровської області із завданням збирати інформацію для бойовиків бандформування «ДНР» про розташування українських позицій, блокпостів, військової техніки. У затриманого було вилучено бойову гранату «Ф-1».



Також лисичанські міліціонери викрили та затримали 35-річного, раніше неодноразово судимого місцевого мешканця, який з червня по липень 2014 року входив до так званої «групи швидкого реагування» НЗФ «ЛНР».

Прикордонники Бердянського загону в контрольному пункті «Чонгар» затримали громадянина України, який підозрюється в участі у діяльності НЗФ. Чоловік намагався виїхати на тимчасово окуповану територію АР Крим. За попередньою інформацією, затриманий виконував роль корегувальника вогню артилерії бандформувань «ДНР» та «ЛНР».

Особовим складом об’єднаного угрупування Національної гвардії в секторі «М» спільно з працівниками ГУ МВС України в Донецькій області наразі проводяться профілактичні заходи з виявлення диверсійно-розвідувальних груп противника та попередженню терористичних проявів у н.п. Гнутове та Талаківка поблизу м. Маріуполя.

Завдяки пильності правоохоронців затримано 15 мешканців селища Гнутове за підозрою у співпраці з терористами.

Успішно триває військова мобілізація

З м. Запоріжжя в навчальні центри Збройних Сил України вже відправлені три команди мобілізованих громадян. Загалом призваних за мобілізацією з Запоріжжя – понад триста осіб, причому більшість з них добровільно прийшли до військових комісаріатів.

Також учора з Деснянського районного військового комісаріату м. Києва було відправлено до навчальних центрів групу військовослужбовців, призваних за мобілізацією. Призвані військовозобов’язані отримали статус військовослужбовців та весь обсяг соціального захисту, відповідно до законодавства України. Мобілізовані отримають належне екіпірування та озброєння та пройдуть відповідний курс підготовки за напрямками військово-облікових спеціальностей у навчальних центрах, після чого будуть розподілені у військові частини.

Україна відновлює Донбас, понівечений бойовиками та російськими окупантами

Учора у м. Авдіївці забезпечено електропостачання центральної міської лікарні від пересувної електростанції.

У м. Дебальцевому забезпечено електропостачання від 6 пересувних електростанцій. У місті працює пункт харчування для населення, який складається з 2 польових кухонь.

У Маріуполі тривають аварійно-відновлювальні роботи після трагедії 24 січня. Триває обстеження місцевості на наявність вибухівки та відновлюються будинки. До проведення аварійно-рятувальних робіт залучено 280 чоловік особового складу та 29 одиниць техніки.

Відновлено електро-, газо- та водопостачання міста Щастя.

У селищі Попасна з-під завалів житлового будинку, зруйнованого внаслідок артилерійського обстрілу бойовиків, врятовано 3 поранених.

У Станично-Луганському районі повністю відновлено газопостачання.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.