Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США підтримуватимуть Україну

Політика 6552 перегляди

Опубліковано - 5.02.2015 17:40 | Всі новини | Версія для друку

США підтримуватимуть Україну
США підтримуватимуть Україну
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Державним секретарем США Джоном Керрі.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Державний секретар США заявив про підтримку України та Президента Порошенка з боку Америки. "Сьогодні я тут спеціально для того, щоб передати підтримку і добру волю від Президента Обами, всього американського народу українцям на їх шляху до демократії та свободи і, найголовніше, в їх невід’ємному праві захищати свою територію та суверенітет країни. Ми шануємо і захоплюємося тим, як українці це роблять», – заявив Керрі.

Президент подякував Америці за підтримку України. Глава держави заявив: "Провідна роль США у зміцненні трансатлантичної солідарності на підтримку України має вирішальне значення для досягнення мирного врегулювання. Ми вдячні за послідовну участь Державного Департаменту і особисто секретаря Керрі в цих зусиллях".

Порошенко наголосив на тому, що Україна залишається прибічницею мирного, політичного врегулювання конфлікту у Донецькій і Луганські областях і наполягатиме на виконанні Мінських домовленостей. "Ми працюємо, щоб знайти шляхи для мирного врегулювання і позбавити український народ триваючого жаху агресії. Це є пріоритетом для всієї спільноти цивілізованих націй, для кожного цивілізованого суспільства. У той же час ми зміцнюємо нашу співпрацю у сфері безпеки", – відзначив Президент.

Керрі наголосив на важливості дипломатичного вирішення конфлікту на Донбасі. "Наш вибір – мир та мирне врегулювання. Росія повинна також зробити цей вибір, але не тільки словом, але й ділом. Росія має дотримуватись своїх зобов’язань за Мінськими домовленостями, які вона підписала", – заявив Держсекретар.

За словами Керрі, "Росія повинна припинити військову підтримку сепаратистів, змусити їх сісти за стіл переговорів задля досягнення довготривалого політичного рішення. Треба припинити вогонь не на словах, а на ділі, відвести важке озброєння на відстань, з якої не можна буде завдати шкоди мирному населенню". Держсекретар наголосив на необхідності відведення іноземних військ та озброєння з України, поваги до міжнародних кордонів, а також звільнення заручників обома сторонами.

«Ми прагнемо дипломатичного рішення. Але ми не можемо закривати очі на танки, які перетинають кордони України, ми не можемо закривати очі на російських військових, які в неідентифікованій уніформі перетинають кордон, і ми не можемо закривати очі на наявність сучасних ракет та іншого важкого озброєння, яке потрапляє через кордон в Україну з Росії, включно з порушеннями міжнародних норм безпеки польотів, попри запевнення, що цього не мало б бути відповідно до Мінських домовленостей по припиненню вогню», – заявив Керрі.

"США, Президент Обама готові допомогти всім сторонам досягти такого результату. Той факт, що Канцлер Меркель и Президент Олланд також прибувають з візитом до Києва сьогодні, наголошує, що разом США, Франція, Німеччина, наші міжнародні партнери разом з Україною закликають Росії здійснити ті кроки, які я щойно назвав, без зволікань", – сказав Керрі.

Президент також відзначив важливість підтримки реформ в Україні з боку США. Він зазначив, що як Глава держави сприятиме якнайшвидшій реалізації системних реформ, боротьбі з корупцією і зміненню всієї системи державного управління в Україні. "Ці зміни є ключовими умовами для успішної і демократичної України, а також процвітання і безпечного життя наших громадян", – підкреслив Президент.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.