Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Порошенко просить США підтримати обороноздатність, Байден попереджає Росію

Влада 5475 переглядів

Опубліковано - 18.02.2015 11:00 | Всі новини | Версія для друку

Порошенко просить США підтримати обороноздатність, Байден попереджає Росію
Порошенко просить США підтримати обороноздатність, Байден попереджає Росію
Президент Петро Порошенко в телефонній розмові з віце-президентом США Джозефом Байденом «закликав США реалізувати попередні заяви щодо надання Україні додаткових засобів для посилення її обороноздатності».

Про це повідомила в ніч на середу прес-служба голови української держави.

Він також наголосив на необхідності негайних дій, щоб зупинити ескалацію та зрив мінських домовленостей, мовиться в повідомленні.

Серед іншого, Порошенко і Байден констатували, що режим припинення вогню, введений в дію мінськими домовленостями, не виконується через постійні обстріли з боку бойовиків, особливо в районі Дебальцева.

Зі свого боку, Байден різко засудив порушення перемир’я силами сепаратистів, які діють узгоджено з військами Росії, в Дебальцеві й навколо міста, повідомив апарат віце-президента США.

Він також різко засудив Росію і сепаратистів за блокування доступу до Дебальцева спостерігачам ОБСЄ, що дає сепаратистам змогу безперешкодно продовжувати напади, мовиться в повідомленні.

Байден погодився з Порошенком, що, якщо Росія буде далі порушувати мінські домовленості, включно з останніми від 12 лютого, то ціна, яку Росія платить за це, зросте, повідомили в Білому домі.

За умовами домовленостей, досягнених минулого тижня в Мінську, з півночі на неділю мав настати режим припинення вогню. Та порушення цього режиму відбуваються постійно, сторони звинувачують у цьому одна одну й заперечують свою вину. Зокрема, найзапекліші бої тривають біля Дебальцева. Українські силовики заявляють, що, за наявною інформацією, підтримувані Росією сепаратисти отримали з Росії завдання захопити Дебальцеве, важливий залізничний вузол, який контролюють українські війська, за будь-яку ціну, незважаючи на оголошений режим припинення вогню, тому становище там постійно напружене. За останніми повідомленнями, частину міста нападники вже захопили. Вони також не допускають туди спостерігачів ОБСЄ, заявляючи, що через бої не можуть гарантувати їхньої безпеки. Підтримувані Росією сепаратисти заявляють, що й далі продовжать обстріли частини підконтрольної владі України території біля міста Дебальцева, бо вважають її «своєю». Росія ж стала говорити, що не брала на себе в Мінську ніяких зобов’язань і взагалі є не учасником цих домовленостей, а, мовляв, лише «гарантом».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.