Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На службі у «Газпрома»: міністр енергетики України заявив, що альтернативна енергетика в Україні не має права на існування

Економіка 7325 переглядів

Опубліковано - 18.03.2015 19:37 | Всі новини | Версія для друку

Демчишин сказав, що альтернативна енергетика в Україні не має права на існування, — бізнесмен
Демчишин сказав, що альтернативна енергетика в Україні не має права на існування, — бізнесмен
За словами представника Американської торгової палати Станіслава Круглякова, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що галузь альтернативної енергетики в Україні не має права на існування.

Про це він розповів журналістам, повідомляє сайт 24tv.ua

"Я був у суботу у міністра. Був як представник Американської торгової палати, яка інвестувала в Україну. Я представляю іноземних інвесторів, які вклали гроші в економіку України, і прийшов дізнатися, чого очікувати в питанні розвитку альтернативної енергетики. Мені було сказано, що наша галузь не має жодного права на існування, що вона була просунута корупційними силами в часи Януковича. Але яке відношення маю я і зарубіжні інвестори до корупційних схем? Я є членом комітету з енергетики США, мене підтримує аташе з енергетики посольства США. На це мені було сказано, що в Сполучених Штатах теж дають хабарі", — розповів бізнесмен.

Кругляков додав, що в галузі альтернативної енергетики в Україні зараз "вкрай нездорова ситуація", оскільки рішенням НКРЕКП про зниження тарифу на електроенергію, отриману з поновлюваних джерел, порушено всі закони, пов’язані з альтернативною енергетикою, а також права інвесторів. "Просто взяли і урізали на 50%, без жодного пояснення, посилаючись на постанову Кабінету Міністрів про надзвичайну ситуацію в енергетиці. Так, є така постанова, але в цій постанові ніде не сказано, що треба на 50% урізати тариф", — підкреслив представник американського бізнесу.

Кругляков також зазначив, що через девальвацію гривні інвестори зазнають значних збитків, оскільки мають великі кредити. "Ми втрачаємо гроші з дня на день. І коли я його (Демчишина — "24") запитав, як мені поводитися з державним банком, Ощадбанком, в якому у мене кредит, мені вельмишановний міністр заявив, що я можу його не платити, що йому абсолютно все одно, що буде з Ощадбанком", — розповів він.

Бізнесмен заявив, що має намір звернутися до парламенту України і посольство США в Україні, а також залучити закордонну пресу.

"Якщо треба, будемо робити все. Таке свавілля не може відбуватися. Хіба має право міністр держави, яка намагається увійти до Євросоюзу і отримати іноземні інвестиції, так псувати імідж цієї держави ?! Я народився в Україні, багато років вів бізнес в Україні, розумію внутрішню обстановку, а якби я був просто американцем, який прийшов на прийом до міністра енергетики, і почув те, що почув я? Цей американець вже знаходився б в літаку і відлітав звідси разом зі своїми інвестиціями", — заявив бізнесмен.

Він також додав, що практика призначення міністрів за партійними квотами коаліції не виправдала себе, і вплинути на політику міністра енергетики може тільки одна людина — президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, через декількох місяців після заяви американської Chevron про зупинку своєї діяльності на території України зі схожою заявою виступила і британо-нідерландська Shell. Компанія 12 березня заявила про припинення бурильної діяльності за проектом спільної роботи з ПАТ "Укргазвидобування" у зв’язку з економічною недоцільністю.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.