Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Аксьонов хоче зробити для кримських татар місцевого “телебрехунця”

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 7536 переглядів

Опубліковано - 3.04.2015 14:08 | Всі новини | Версія для друку

Аксьонов хоче зробити для кримських татар місцевого “телебрехунця”
Аксьонов хоче зробити для кримських татар місцевого “телебрехунця”
Керівник анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов виступає за створення Суспільної кримськотатарської телерадіокомпанії за прикладом “Общественного Российского Телевидения”.

Про це повідомляється на сайті так званого "уряду" Криму.

За словами Аксьонова, 2 квітня учасники конференції громадського руху кримськотатарського народу "Къырым", ветеранів національного руху, представників кримськотатарської громадськості у Сімферополі попросили його посприяти створенню в Криму "Общественной крымскотатарской телерадиокомпании (ОКТРК) за прикладом Общественного Российского Телевидения".

"Уряд Республіки Крим цілковито підтримує цю пропозицію", - заявив Аксьонов.

"Ми розуміємо, що є величезна потреба в розвитку кримськотатарських засобів масової інформації. У структурі телеканалу "Перший кримський" діє кримськотатарська редакція, але цього недостатньо", - додав він.

Аксьонов заявив, що "в останні роки кримськотатарський сегмент інформаційного простору республіки був значною мірою монополізовано приватним медіахолдингом "ATR" і сьогодні "приватна структура, прикриваючись інтересами народу, використовує своє монопольне положення для політичних маніпуляцій".

"Мета подібних дій зрозуміла: створити в міжнародної громадськості враження, що влада нібито позбавляє кримськотатарський народ доступу до інформації рідною мовою й переслідує інакомислячих", - спробував спотворити ситуацію Аксьонов.

За його словами, керівництво холдингу саме "зірвало процес ліцензування, що призвело до припинення мовлення ATR".

"Це елемент інформаційної війни проти Криму й Росії. У результаті страждають кримчани, які становлять аудиторію телеканалу й інших ЗМІ, які входять у медіахолдинг "ATR". На жаль, страждають і діти, оскільки мовлення дитячого каналу "Lale" також припинено", - заявив Аксьонов.

Він наголосив, що в ситуації винні нібито саме власники медіахолдингу.

"Створення справді народного кримськотатарського телебачення, вільного від ідеологічного й фінансового диктату, сприятиме реалізації права кримських татар на отримання правдивої, об’єктивної та неупередженої інформації рідною мовою, надасть додатковий імпульс розвитку національної культури", - заявив Аксьонов.

Він повідомив, що профільним "міністерствам і відомствам Республіки Крим" доручено сприяти "новому кримськотатарському телебаченню в реалізації цієї громадської ініціативи".

При цьому Аксьонов заявив, що влада нібито зацікавлена у збереженні колективу ATR.

Як відомо, окупаційна влада Криму не дозволила кримськотатарським ЗМІ, зокрема каналу ATR, отримати нову ліцензію, через що ті припинили роботу з 1 квітня.

ATR транслював передачі російською, українською та кримськотатарською мовами.

Кримські татари – найбільші у Криму поборники єдності України та АРК і противники незаконного "приєднання" півострова до РФ.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.