Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄС планує отримати туркменський газ у 2019 р.

Газоват 6421 перегляд

Опубліковано - 4.05.2015 13:53 | Всі новини | Версія для друку

ЄС планує отримати туркменський газ у 2019 р.
ЄС планує отримати туркменський газ у 2019 р.
Євросоюз розраховує до 2019 року почати імпорт газу з Туркменістану, повідомив віце-президент Єврокомісії Марош Шевчович в інтерв’ю Рейтер.

"У нас є гарне взаєморозуміння. Для Туркменістанв дуже важливо диверсифікувати свої експортні можливості, тоді як для ЄС дуже важливо диверсифікувати свій імпорт", - сказав Шевчович.

"До 2019 року Європа розраховує на поставки туркменського газу", - додав він.

Туркменістан з четвертими за величиною в світі запасами природного газу бажає диверсифікувати маршрути експорту на тлі рішення одного з ключових споживачів, Росії, скоротити імпорт до 4 мільярдів кубометрів цього року з 11 мільярдів у попередньому.

Шевчович курирує в Єврокомісії проект енергетичного союзу, спільного ринку, який спирався б на більш тісні зв’язки учасників і націлений на приборкання домінуючої позиції Росії, особливо у сфері поставок газу.

В ході візиту в Ашхабад у четвер, 30 квітня, комісара ЄС прийняв президент Туркменії Курбанкулі Бердимухамедов. У п’ятницю Шевчович зустрівся тут з міністром енергетики Туреччини Танером Йилдиз, главою Міненерго Азербайджану Натіком Алієвим і туркменським віце-прем’єром Баумурадом Ходжамухамедовим. "У цьому форматі ми обговорили всі аспекти, які стосуються Транскаспійського газопроводу... Ми зробили дуже великий крок у стратегічному напрямку. Всі висловилися дуже позитивно", - сказав Шевчович.

Проект, покликаний забезпечити доставку туркменського газу через Каспій так званим "південним коридором", що включає Азербайджан і Туреччину, буксує роки через політичні, екологічні та фінансові проблеми. "Зараз є політичне рішення, що Туркменістан стане частиною цього проекту і забезпечуватиме європейський напрямок", - сказав Шевчович.

17 березня в турецькій провінції Карс відбулася офіційна церемонія закладки фундаменту проекту TANAP. Щоб під’єднатися до TANAP, Туркменії потрібно прокласти власний 300-кілометровий відрізок труби через акваторію, яка є предметом спору між нею, Росією, Казахстаном, Іраном і Азербайджаном. У березні туркменські офіційні особи повідомили, що Ашхабад веде активні переговори про постачання європейцям 10-30 мільярдів кубометрів газу на рік. Для порівняння, Туркменія щорічно відправляє 30-35 мільярдів кубометрів газу в Китай.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.