Аратта - На головну

22 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські бойовики заробляють на вбивствах більше середньої російської зарплати

Політика 6549 переглядів

Опубліковано - 12.05.2015 16:23 | Всі новини | Версія для друку

Російські бойовики заробляють на вбивствах більше середньої російської зарплати
Російські бойовики заробляють на вбивствах більше середньої російської зарплати
Середня ставка російського найманця на Донбасі становить 60-90 тисяч російських рублів на місяць, іноді озвучується сума в 240 тисяч рублів.

Про це говориться в доповіді "Путін. Війна", текст якого є в "Української правди".

"Процес залучення й відправлення "добровольців" на Донбас організує на базі лояльних Кремлю громадських організацій, зокрема, свою роль у цьому процесі привселюдно підтвердив керівник Російського союзу ветеранів і депутат Держдуми від партії "Єдина Росія" Франц Клинцевич", - говориться в доповіді.

Як свідчать самі "добровольці", збірними пунктами для майбутніх бойовиків найчастіше є військкомати в російських містах. Також збори ведуться через ветеранські й козацькі організації, які організують централізований заїзд бойовиків до зони конфлікту.

Громадяни, що висловлюють готовність їхати на територію України самостійно, відправляються в індивідуальному порядку в Ростові-на-Дону, де їм компенсують вартість квитків.

Саме в Ростовській області організована матеріальна база й система підготовки бойовиків перед тем, як вони зі зброєю в руках опиняються серед сепаратистів.

Основний контингент "добровольців": колишні військові й співробітники правоохоронних органів, тобто люди, що мають досвід поводження зі зброєю.

Вербувальники набирають зазвичай людей середнього віку. Молоді люди не входять у пріоритет вербувальників, тому що ще зберігають сильний зв’язок з родичами: загибель "добровольця" створює ризики публічного невдоволення з боку їх батьків.

Гроші на забезпечення російських бійців надходять із російських фондів, які наповнюються за активної підтримки російської влади.

За словами самих бойовиків, середня ставка "добровольця" становить 60 тисяч рублів на місяць, хоча "є ті, хто одержує 80, 90 тисяч, командири — навіть більше". Для порівняння: середня заробітна плата в Росії, за даними Мінекономрозвитку, у січні 2015 року склала 31,2 тисячу рублів.

Строк своєї служби "добровольці" визначають самі, але мінімальна тривалість відрядження — один місяць.

Важливе свідчення надав вербувальник "добровольців" з Єкатеринбурга, керівник фонду ветеранів спецназу Свердловської області Володимир Єфімов.

Він підтвердив, що російські "добровольці", які беруть участь у бойових діях на Донбасі, одержують за це гроші. "Є нормативи по зарплаті: 60-90 тисяч рублів на місяць одержує рядовий склад, 120-150 тисяч — старший склад. Зараз кажуть, до 240 тисяч зарплата виросла", — заявив Єфімов. Він також повідомив, що "у середньому боєць із екіпіруванням і зарплатою" обходиться в 350 тисяч рублів на місяць.

У такій участі у бойових діях у іншій країні вбачаються ознаки злочину, що підпадає під статтю 359 Кримінального Кодексу РФ. Чинне законодавство Росії дозволяє ідентифікувати так званих російських добровольців у Донбасі в якості найманців.

Російські слідчі органі переслідують винятково тих громадян Росії, які беруть участь у бойових діях на стороні українських силовиків, додали в доповіді.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.