Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інспектори ДАІ не мають права стягувати штраф з водія за порушення ПДР

Влада 5543 перегляди

Опубліковано - 28.05.2015 21:16 | Всі новини | Версія для друку

Інспектори ДАІ не мають права стягувати штраф з водія за порушення ПДР
Інспектори ДАІ не мають права стягувати штраф з водія за порушення ПДР
Порушення Правил дорожнього руху не відноситься до переліку адміністративних правопорушень, штрафи за які накладаються на місці їх вчинення.

Це випливає з рішення Конституційного суду, яке суд прийняв 26 травня і оприлюднив у четвер за поданням уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської.

"Перелік адміністративних правопорушень, за які адміністративні стягнення накладаються на місці їх вчинення, є вичерпним і може бути змінений тільки законом", – говориться у рішенні КС.

При цьому КС дає повний перелік таких правопорушень, який визначено Кодексом про адміністративні правопорушення, і порушення Правил дорожнього руху в цьому переліку відсутнє.

Суддя-доповідач у цій справі Віктор Шишкін підкреслив, що КС спеціально дав повний перелік правопорушень, вказавши, що він є вичерпним.

"За всіма іншими випадками написано "розгляд справи за місцем вчинення". Тобто, посадова особа в такому випадку має скласти протокол, опитати свідків, отримати пояснення від особи, яку притягують до відповідальності, і здійснити ряд інших процедурних дій, встановлених Кодексом про адміністративні правопорушення. І вже складений протокол відправити у відповідний орган, по-простому будемо говорити – в РВВС", – пояснив Шишкін.

КС також розтлумачив, що словосполучення "за місцем його вчинення" визначає адміністративно-територіальну одиницю, на яку поширюється юрисдикція відповідного органу, уповноваженого законом розглядати справу про адміністративне порушення.

Як відомо, ще в кінці минулого року в Україні почалося обладнання автомобілів патрульної служби терміналами для оплати штрафів на місці правопорушення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.