Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі визначилися з «ринковою ціною» на газ для України

Газоват 6624 перегляди

Опубліковано - 29.06.2015 15:07 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі визначилися з «ринковою ціною» на газ для України
У Кремлі визначилися з «ринковою ціною» на газ для України
Прем`єр-міністр Росії Дмітрій Медвєдєв заявляє, що кінцева ціна для України на газ із РФ у третьому кварталі з урахуванням знижки становитиме 247,18 дол. за тисячу кубометрів.

Таким чином, знижка становитиме лише 39,97 дол. за тисячу кубометрів або на 13,92%.

Про це Медвєдєв сказав на зустрічі з головою «Газпрому» Алєксєєм Міллером і главою Міненерго РФ Алєксандром Новаком.

«Кінцева ціна для України за тисячу кубометрів газу на третій квартал становитиме близько 247,17 дол. з урахуванням знижки. Ну а знижка буде близько 40 дол.», - сказав Медвєдєв.

Він заявив, що РФ не може надати знижку на газ для України в попередньому розмірі - 100 дол. за тисячу кубометрів через падіння цін на нафту.

Медвєдєв повідомив, що від української сторони надійшло звернення з проханням продовжити дію знижки. При цьому, за його словами, прийнято рішення підписати постанову уряду, яка на один квартал встановить особливий порядок розрахунків ввізного мита при поставках газу в Україну.

Як повідомлялося раніше, 1 квітня Медвєдєв підписав постанову №295 про надання Україні знижки на газ у другому кварталі цього року в розмірі експортного мита, але не більш як 100 дол. за тисячу кубометрів. Раніше ця знижка надавалася за Харківською угодою в обмін на продовження терміну перебування ЧФ РФ в Криму, але була скасована російською стороною в односторонньому порядку після анексії півострова.

24 червня президент РФ Владімір Путін заявив, що при такому падінні цін на нафту Росія не може надавати Україні знижку на газ як раніше, і ціна має бути на рівні ціни для Польщі.

18 червня Новак повідомив, що знижка на газ для України в третьому кварталі буде менше 30%. «Цей процес обговорюється на рівні уряду РФ, згідно з контрактом існує формула, відповідно до якої надається знижка - ця формула передбачає, що якщо ціна буде складатися понад 333 дол., тоді знижка надається в розмірі 100 дол., якщо ж ціна буде нижче, знижка до 30%. Я хочу наголосити, що, швидше за все, на третій квартал буде розглядатися знижка менш як 30%», - сказав Новак.

9 червня в «Газпром» і повідомили, що ціна газу для України без знижки в третьому кварталі становитиме 287,15 дол. за тисячу кубометрів, у четвертому - 262,5 дол. за тисячу кубометрів, і питання знижки обговорюється.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.