Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд пропонує скасувати ліцензії на експорт-імпорт алкоголю та сигарет

Влада 5256 переглядів

Опубліковано - 18.08.2015 14:07 | Всі новини | Версія для друку

Уряд пропонує скасувати ліцензії  на експорт-імпорт алкоголю та сигарет
Уряд пропонує скасувати ліцензії на експорт-імпорт алкоголю та сигарет
Відповідно до законопроекту, оптова торгівля етиловим, коньячним та плодовим спиртом буде і надалі здійснюватися за ліцензії на оптову торгівлю.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді скасувати ліцензування експорту та імпорту етилового, коньячного і плодового спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів з метою стимулювати зовнішньоекономічну діяльність України.

Відповідна пропозиція міститься в урядовому законопроекті №2498а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення дозвільних процедур у сфері зовнішньоекономічної діяльності", розміщеному на сайті парламенту.

"Метою прийняття Закону України є лібералізація та дерегуляція зовнішньоекономічної діяльності, зокрема у сфері експорту, імпорту спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів шляхом скасування такого ліцензування", - йдеться в пояснювальній записці до проекту закону.

Також наголошується, що обсяг платежів до бюджету від придбання ліцензій є незначним порівняно з надходженнями від сплати податків і зборів за експорт-імпорт тютюну, алкогольних напоїв і спирту. У зв’язку з цим скасування ліцензій істотно не відіб’ється на стані бюджету.

Відповідно до законопроекту, оптова торгівля етиловим, коньячним і плодовим спиртом буде й надалі здійснюватися за ліцензії на оптову торгівлю.

Що стосується алкогольних напоїв та тютюнових виробів, то українські підприємства зможуть здійснювати імпорт і експорт, оптову торгівлю і відвантаження для реалізації магазинами безмитної торгівлі на основі ліцензії на оптову торгівлю відповідними товарами.

Як повідомлялося раніше, 1 липня набрали чинності зміни до Податкового кодексу про прирівнювання пива до алкогольних напоїв. Згідно цим змінам, вводиться атестація і ліцензування виробництва, імпорту та експорту пива. Крім того, виробники пива зобов’язані придбавати ліцензію на оптовий продаж за 500 тисяч гривень на рік.

14 липня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект "Про внесення змін у деякі закони України про регулювання виробництва і обігу пива" (№2971-д), яким передбачається річна плата в 30 тисяч гривень за ліцензію на право оптової торгівлі для малих виробників пива, обсяг виробництва і продажів яких не перевищує 3 тисяч гектолітрів.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило законопроект, що передбачає запровадження диференційованого підходу до визначення вартості ліцензії на оптову продаж пива. За планом міністерства, міні-пивоварні і малих дистриб’юторів пропонується звільнити від оплати ліцензії, для середніх пивоварень і дистриб’юторів – істотно знизити її вартість, а для великих компаній – залишити на нинішньому рівні в 500 тисяч гривень на рік.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.