Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент вручив військовим сертифікати на нове та відремонтоване озброєння та техніку, які відправляються у зону АТО

Влада 6241 перегляд

Опубліковано - 22.08.2015 21:40 | Всі новини | Версія для друку

Президент вручив військовим сертифікати на нове та відремонтоване озброєння та техніку, які відправляються у зону АТО
Президент вручив військовим сертифікати на нове та відремонтоване озброєння та техніку, які відправляються у зону АТО
Президент Петро Порошенко у місті Чугуїв Харківської області оглянув та вручив командирам підрозділів сертифікати на нову та відновлену військову техніку та озброєння, які будуть відправлені в зону проведення антитерористичної операції.

Після цього відбулося випробування техніки та бойові стрільби, повідомляє прес-служюа Президента України.

Одразу після випробувань техніка відбуває у зону АТО, і вже завтра-післязавтра вона надійде у підрозділи. Серед понад 250 одиниць озброєння та військової техніки – танки «Булат», Т-64БВ, Т-72 і Т-80; бронетранспортери та бойові машини піхоти; протитанковий комплекс «Стугна», протитанкові гармати, гаубиці, «Гвоздики» та «Піони»; зенітно-ракетні комплекси, реактивні системи залпового вогню; велика кількість автомобілів, в тому числі автомобілі підвищеної прохідності Hummer.

У присутності Глави держави відбулися планові польоти літаків Л-39 і Мі-24 з демонстрацією фігур вищого пілотажу.

Президент переглянув практичні стрільби, які проводилися на полігоні 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Главі держави була продемонстрована вогнева та бойова готовність машин піхоти БМП-2, танків «Булат» та можливості кулеметної установки ДШК автомобілів Hummer. Під час стрільб були відпрацьовані злагоджені дії зведеного підрозділу на танках та БМП різних модифікацій.

Як зазначив Президент у виступі перед військовими, підприємствами ВПК протягом 2015 року відновлено та повернуто у війська близько тисячі одиниць техніки, і процес триває. Нарощують свої можливості щодо відновлення і ремонтно-відновлювальні органи військових частин, які за аналогічний період відремонтували більше 14 тис. одиниць.

У рамках надання міжнародної допомоги Україна отримала від західних партнерів близько 500 одиниць транспортних засобів та спеціальної техніки: зокрема, автомобілі підвищеної прохідності Hummer, комплекти радіолокаційних станцій контрбатарейної боротьби, прилади нічного бачення, тепловізори, навігатори, радіостанції.

Разом із Главою держави у церемонії передачі техніки взяли участь Секретар РНБО Олександр Турчинов, Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак, Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил генерал-полковник Віктор Муженко, Заступник Глави Адміністрації Президента України Андрій Таранов, голова Державної прикордонної служби генерал-лейтенант Віктор Назаренко, генеральний директор ДП «Укроборонпром» Роман Романов, голова Харківської державної адміністрації Ігор Райнін.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.