Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рада схвалила зміни до Конституції у першому читанні

Влада 5190 переглядів

Опубліковано - 31.08.2015 14:15 | Всі новини | Версія для друку

Рада схвалила зміни до Конституції у першому читанні
Рада схвалила зміни до Конституції у першому читанні
Законопроект набрав під час попереднього голосування 265 голосів, однак для голосування в цілому такої кількості буде недостатньо.

Верховна Рада попередньо схвалила запропонований президентом Петром Порошенком текст змін до Конституції щодо децентралізації влади. Рішення підтримали 265 нардепів.

Законопроект передбачає уведення в Україні посади "префекта", замість нинішніх обл- та райдержадміністрацій. Префект, призначений президентом, не матиме доступу до розподілення фінансів на місцях, однак спостерігатиме за дотриманням законності місцевою владою.

Найбільші дискусії у парламенті та розкол під час голосування в лавах коаліції викликала норма, записана у прикінцевих положеннях документу: про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу. Рішення про підтримку Конституційних змін з урахуванням такої норми підтримала більшість фракцій БПП, "Народного фронту", "Опозиційного блоку", окремих депутатських груп і позафракційних. Проти змін виступили більшість членів фракцій "Радикальної партії", "Самопомочі" та "Батьківщини".

Зранку 31 серпня перед початком засідання Ради опоненти реформи на чолі з лідером "Радикальної партії" Олегом Ляшком заблокували президію Верховної Ради. Засідання змогли відкрити лише після 12:00, хоча за попереднім планом це мало статися об 11:00. Спікер Володимир Гройсман вів засідання з трибуни, а не з президії Ради.

Обговорення та голосування законопроекту відбулося під постійні крики "Ганьба!" з боку депутатів Ляшка та депутатів групи УКРОП.

Як повідомлялося, у липні Рада підтримала конституційні зміни від Порошенка, направивши їх на розгляд до КСУ.

Конституційний суд схвалив текст вказаних змін та повернув законопроект до Ради. Також зміни підтримали у Венеціанській комісії.

Водночас низка депутатів заявили про внутрішній та зовнішній тиск під час ухвалення рішення. Зокрема, до Києва приїжджала та викликала на розмову депутатів помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд перед першим голосуванням у липні. За свідченням окремих депутатів, аналогічну розмову з ними провів перед голосуванням сьогодні посол США Джеффрі Пайєт.

Також перед сьогоднішнім голосуванням лідер "Самопомочі" Андрій Садовий заявив про спробу підкупу депутатів. За фактом таких заяв ГПУ вже відкрила провадження та викликала мера Львова на допит 31 серпня.

Остаточне голосування за зміни ко Конституції, під час якого необхідно зібрати 300 голосів депутаів, анонсували на жовтень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.