Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Журналісти зафіксували момент кидання гранати під парламентом

Надзвичайна подія Регіон: м.Київ 15845 переглядів

Опубліковано - 1.09.2015 11:20 | Всі новини | Версія для друку

Журналісти зафіксували момент кидання гранати під парламентом
Журналісти зафіксували момент кидання гранати під парламентом
Журналісти Радіо Свобода Ірина Стельмах та Левко Стек зафіксували на відео людину, яка кидає гранату у бік силовиків, що охороняли будівлю Верховної Ради.

Момент вибуху знятий з двох ракурсів: з будівлі Верховної Ради та з площі перед парламентом. На відео чітко видно, як людина дістає з чорного рюкзака вибуховий пристрій і кидає його в бік кордону силовиків. Одразу після цього чоловік тікає з місця події. Це помітно на кадрах з другої камери. Впізнати людину важко. Обличчя приховане за медичною маскою.

Пізніше, відділ зв’язків з громадськістю київського міського управління міліції опублікував оперативне відео із затриманим за підозрою у використанні вибухівки біля будівлі Верховної Ради. У підозрюваного знайшли гранату та зірвану чеку від іншої, камуфляж і гроші. На міліцейських кадрах видно, що футболка та шорти на затриманому схожі на ті, що були на невідомому з відео Радіо Свобода. Також у затриманого був при собі чорний рюкзак. На відео журналістів невідомий дістає гранату з такого ж рюкзака. Чи не найхарактернішою рисою людини на відео з-під стін парламенту був низький зріст. На кадрах, які опублікували правоохоронці, підозрюваний також помітно нижчий від інших.

За даними МВС, що під час сутичок під Верховною Радою було поранено 125 правоохоронців, один загинув.

Під стінами українського парламенту в Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців.

Київська прокуратура відкрила кримінальне провадження у зв’язку з подіями біля Верховної Ради за чотирма статтями Кримінального кодексу України. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за попередньою правовою кваліфікацією – стаття 348 (вбивство або замах на вбивство співробітника правоохоронного органу при виконанні ним службових обов’язків), частина 3 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), стаття 293 (групове порушення громадського порядку) та частина 2 статті 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

Голова МВС Арсен Аваков повідомляв про затримання 30 учасників сутичок, у тому числі і мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців.



До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.