Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Газпром” і європейські концерни підписали угоду про “Північний потік - 2”

Газоват 9250 переглядів

Опубліковано - 4.09.2015 11:13 | Всі новини | Версія для друку

“Газпром” і європейські концерни підписали угоду про “Північний потік - 2”
“Газпром” і європейські концерни підписали угоду про “Північний потік - 2”
“Газпром” і його європейські партнери підписали угоду про будівництво ще двох ниток “Північного потоку”. Новими трубопроводами до Німеччини доставлятимуться 55 мільярдів кубометрів газу.

Російський енергетичний концерн "Газпром" підписав з європейськими партнерами угоду про будівництво третьої і четвертої ниток газопроводу "Північний потік".

Як повідомляє в п’ятницю, 4 вересня, агентство Reuters, до складу нового консорціуму увійшли шість учасників: "Газпром", E.ON, дочірня компанія BASF Wintershall, OMV, ENGIE і Royal Dutch Shell. Угода підписана на Східному економічному форумі у Владивостоку.

Відповідно до проекту, двома нитками, прокладку яких мають завершити до кінця 2019 року, до Німеччини доставлятимуть 55 мільярдів кубометрів газу. Проект покликаний зменшити залежність від транзиту палива територією України.

Але поки не вирішено питання про те, хто з партнерів будуватиме сухопутні відводи від нової магістралі. Як повідомило агентству "Інтерфакс" джерело в "Газпромі", це питання зараз є найскладнішим у переговорах щодо проекту.

Російському "Газпрому" в консорціумі належить 51 відсоток, у решти партнерів по десять відсотків, у ENGIE - дев’ять.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.