Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Яценюк, врешті, побачив корупцію в Зоні відчуження

Скандал 8376 переглядів

Опубліковано - 23.09.2015 14:34 | Всі новини | Версія для друку

Яценюк, врешті, побачив корупцію в Зоні відчуження
Яценюк, врешті, побачив корупцію в Зоні відчуження
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував уряду звільнити керівника Державного агентства з управління Зоною відчуження Юрія Антіпова.

Про це він заявив на відкритті виїзного засідання уряду в Полтаві у середу 23 вересня.

«Після переговорів з ключовими фінансовими партнерами по будівництву конфайнмента, тобто споруди, яка дає можливість фактично (спорудити – Ред.) об’єкт «Укриття», укрити ЧАЕС, і після отримання офіційного зверненні ЄБРР я пропоную Кабміну звільнити керівника Чорнобильської зони відчуження», – сказав Яценюк.

Він додав, що пропонує ухвалити таке рішення у зв’язку з тим, що за останні кілька місяців після його візиту до Зони відчуження та чітких доручень її керівнику, не були вжиті необхідні заходи.

«Наприклад, компанія, яка готувала (їжу – Ред.) французьким працівникам протягом декількох років, була замінена, їм просто заборонили годувати людей, і прийшов лист від фірми «Роги і копита» про те, що у них, виявляється, французи будуть краще харчуватися», – зазначив Яценюк.

Крім того, за його словами, низка компаній, у яких були ліцензії на проектні та будівельні роботи, отримали листи з підписом керівника Зони відчуження про призупинення або відкликання їхніх ліцензій.

«Тому вчора була зустріч в.о. міністра екології з керівником Чорнобильській станції і, сподіваюся, вже колишнім керівником Зони відчуження, кількома експертами і з міністром внутрішніх справ. Я прошу, щоб міністерство почало розслідування, і якщо є факти, відкрила кримінальне провадження», – наголосив Яценюк.

Він закликав членів уряду підтримати рішення про звільнення керівника Чорнобильської зони і на місяць призначити виконуючого обов’язки. Що стосується призначення нового керівника Зони, то, за словами Яценюка, це повинен бути абсолютно прозорий та публічний відбір кандидатів на посаду.

Відомо, що Антипов очолив Державне агентство з управління Зоною відчуження 14 травня 2015. Раніше Антіпов займав посаду в. о. директора ПрАТ «Завод з виробництва ядерного палива», очолював Головне управління МНС України в Одеській області, є ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС.

Як повідомлялося, Мінекології скаржиться на зникнення 137 млн грн для Чорнобильської зони.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.