Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Головна передумова демократичних виборів на Донбасі – виведення усіх російських військ та техніки

Влада 6749 переглядів

Опубліковано - 5.10.2015 21:39 | Всі новини | Версія для друку

Заступник Глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв
Заступник Глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв
Заступник Глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв дав брифінг для журналістів, у ході якого детально роз’яснив результати зустрічі «Нормандської четвірки», яка відбулася 2 жовтня у Парижі.

Він зазначив, що метою української делегації було надати сталий характер перемир’ю і створити умови для відновлення миру й стабільності на Донбасі та проведення законних місцевих виборів. «Ключовою вимогою, щоб це відбулося, було скасування фейкових виборів, які терористи призначили на 18 жовтня та 1 листопада», - заявив Єлісєєв, повідомила прес-служба Президента України.

За його словами, керівництво Росії взяло на себе відповідальність вплинути на керівників незаконних формувань на Донбасі з метою скасування зазначених псевдовиборів.

Єлісєєв наголосив, що у Парижі було погоджено, що місцеві вибори на Донбасі відбудуться виключно відповідно до українського законодавства та з дотриманням стандартів ОБСЄ під моніторингом ОБСЄ/БДІПЛ, а обговорення особливостей проведення цих виборів проходитиме у рамках Тристоронньої контактної групи. Він зазначив, що принципово важливо створити умови для участі у виборах внутрішньо переміщених осіб, забезпечити вільний і рівний доступ усіх українських політичних партій, а також гарантувати свободу діяльності ЗМІ.

Серед інших важливих досягнень Паризького саміту він назвав домовленості про початок відведення танків, гармат калібром до 100 мм та мінометів калібром до 120 мм, гарантування доступу ОБСЄ на усю окуповану територію, включно з тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону, посилення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ тощо.

Єлісєєв також зазначив, що у Парижі було чітко констатовано, що необхідно розпочати довгоочікуване виведення іноземних військ, озброєння та військової техніки з окупованої території України і що звільнення цієї території є однією з ключових умов проведення вільних та демократичних виборів на Донбасі. «Ми готуємося до повернення контролю Україною за українсько-російським кордоном там, де цього контролю не було», - сказав Єлісєєв.

Заступник Глави АПУ повідомив, що особливу увагу під час зустрічі в Парижі було приділено гуманітарним проблемам, зокрема розблокуванню та прискоренню звільнення полонених, які знаходяться на окупованих територіях, а також українських громадян, які незаконно утримуються на території Росії, – Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших. «За підсумками зустрічі ми очікуємо на позитивні зрушення у питання звільнення українських героїв», - сказав Єлісєєв.

За його словами, було також досягнуто домовленості про розблокування доступу до окупованих територій міжнародних гуманітарних організацій, у тому числі Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Єлісєєв також повідомив про те, що з боку РФ були спроби забезпечити пом’якшення санкцій ЄС. «Натомість санкції ЄС по відношенню до Росії діятимуть, допоки не будуть повністю виконані усі Мінські домовленості», - зазначив Єлісєєв. За його словами, у Парижі було підкреслено особливу відповідальність Росії за повну імплементацію Мінських домовленостей.

«За підсумками зустрічі у Парижі нам вдалося зміцнити єдність усередині ЄС, незважаючи на спробу опонентів цю єдність розбити», - зауважив Заступник Глави АПУ.
Він також наголосив на тому, що питання повернення Криму до України є окремою темою міжнародних переговорів. «Донбас – це підготовчий етап до повернення Криму», - сказав Єлісєєв.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.