Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЦВК офіційно оприлюднила лише дані про активність виборців під час голосування

Самоврядування 11756 переглядів

Опубліковано - 27.10.2015 12:52 | Всі новини | Версія для друку

ЦВК офіційно оприлюднила лише дані про активність виборців під час голосування
ЦВК офіційно оприлюднила лише дані про активність виборців під час голосування
Попри незначне зниження активності громадян на місцевих виборах, попередній підрахунок результатів голосування, вочевидь, затягується. Традиційно.

Натомість, у ситуації інформаційного вакууму від офіційних джерел активно поширюються неофіційні дані від зацікавлених сторін, тобто штабів кандидатів на виборні посади. Тобто суб’єктивна інформація замість об’єктивної.

Така ситуація є суттєвою вадою всіх виборчих систем, які за роки незалежності запроваджували українські законодавці. Очевидно, що затягування у часі процесу підрахунку голосів виборців само собою вже породжує недовіру громадян і підозри у фальсифікації. і це, власне, як і формування виборчкомів претендентами на виборні посади, є першопричиною сумнівної суспільної легітимності органів самоврядування.

Отже, згідно з оприлюдненими ЦВК даними загалом по Україні спостерігалося незначне зниження електоральної активності. Втім, слід враховувати два основні фактори, які суттєво вплинули на результат: по-перше, голосування відбувалося не на всій території держави( не було виборів на окупованих територіях, а прифронтові території покинула значна кількість населення, яке не брало участі у виборах); по-друге, на активність громадян впливали негативні фактори війни: економічна нестабільність, невпевненість у власному добробуті, відкрита і прихована пропаганда агресора і його агентів впливу.

Між тим, на Волині(55,3%), Львівщині(56,3%), Тернопільщині(56,5%), Івано-Франківщині(52,9%), Вінничині(50,2%), Рівенщині(50,8%), Хмельниччині(50,8%) у виборах взяли участь більше половини виборців.

Майже половина громадян, які мають право обирати, проглосувала на Київщині(49,8%), Закарпатті(49,2%), Житомирщині(49,1%), Черніговщині(48,8%), Чернівецькій області(48,9%), Черкащині(47,1%), Полтавщині(49%), Кіровоградщині(46,4%), Сумщині(46%).

Як бачимо, попри всі негаразди у більшості регіонів України вибори показали досить високу активність громадян у процесі державотворення через формування органів місцевого самоврядування.

Низьку активність можна було спостерегти у прифронтових регіонах, зокрема, у Донецькій області(31,7%), Луганській області(35,3%), Херсонській області(37,4%), Миколаївській області(38,5%), Одеська область(41,9%). І така ситуація цілком зрозуміла з наведених вище причин.

Негативним виключенням стала столиця. Кияни продемонстрували активність на рівні прифронтового регіону - 41,9%. При тому, серед районів столиці найбільший виборчий песимізм панує на Солом’янці(39,3%), а найбільший оптимізм - на Печерську(44,6%).

Втім, як кияни, зазначимо, що соціальна апатія більшості громадян спричинена: гіперактивністю технологій мережевого маркетингу у агітації більшості кандидатів, відсутністю у них конкретних і реалістичних пропозицій щодо вирішення нагальних проблем міста, нечесна передвиборча боротьба. Напевно більшість претендентів на владні посади досі не второпали: всі Майдани починали саме кияни і вони становили більшість майданівців.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.