Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Маленька переможна війна» проти української бібліотеки: чекісти підкинули «речові докази»

Імперія «Совок» 6917 переглядів

Опубліковано - 29.10.2015 18:38 | Всі новини | Версія для друку

«Маленька переможна війна» проти української бібліотеки: чекісти підкинули «речові докази»
«Маленька переможна війна» проти української бібліотеки: чекісти підкинули «речові докази»
У бібліотеці української літератури в Москві припустили, що їм підкинули книжки, які потім вилучили слідчі, і назвали несправедливими звинувачення у розпалюванні ворожнечі.

Слідчий комітет РФ напередодні провів обшуки в бібліотеці і затримав її директора Наталю Шаріну за підозрою в поширенні екстремістських видань. У СКР кажуть, що йдеться про книжки Дмитра Корчинського.
Мінкульт України вимагає негайного відпустити затриману.

"Книги без відміток"

Співробітники бібліотеки розповідають, що "люди в балаклавах і з автоматами" прийшли до них із обшуком вдень. Слідчі дії тривали до 21.00. За словами керівника відділу комплектування бібліотеки Тетяни Мунтян, вона бачила, як слідчі дістали книгу Дмитра Корчинського "Війна у натовпі" звідти, де її раніше не було.

"Там була купа книг без позначок бібліотеки. Це 100% книжки, які вони (слідчі. - Ред.) із собою принесли", - сказала керівник відділу комплектування бібліотеки.

Вона каже, що перевіряє, чи була книжка в каталогах бібліотеки, проте, за її словами, це складно зробити, адже силовики вилучили сервери книгозбірні.

Заступник директора бібліотеки Віталій Крикуненко каже, що співробітники не знають повного переліку книжок, які у них вилучили, а звинувачення, які СКР висунула проти директора, вважає несправедливими.

"Ми не агітпункт, ми - бібліотека. Вона обслуговує читачів, а не агітує. Наша бібліотека діє в рамках закону про бібліотечну справу", - зазначив пан Крикуненко.

"Екстремістські матеріали"

Прес-служба Слідчого комітету Росії повідомила про затримання 58-річної пані Шаріної у четвер, 29 жовтня.

Проти неї порушили справу у розпалюванні національної ненависті і ворожнечі, а також приниженні людської гідності (п. "Б" ч. 2 ст. 282 КК РФ), йдеться в повідомленні на сайті СКР.

За версією російських слідчих, у 2011-2015 роках директор бібліотеки поширювала серед відвідувачів видання Дмитра Корчинського, які в Росії "визнані екстремістськими матеріалами і заборонені до використання".

У бібліотеці на вулиці Трифоновській у Москві провели обшук, під час якого, як заявляють у СКР, "вилучили друковану продукцію, що містить заклики до антиросійської пропаганди".

"Нові репресії"

Мінкульт України вимагає негайного відпустити директора української бібліотеки.

Як йдеться у заяві міністерства, затримання пані Шаріної є "новим витком репресій проти людей, пов’язаних із українською мовою і культурою" і "зухвалим актом Кремля, спрямованим на залякування української національної меншини".

У відомстві ініціюють звернення з цього приводу до ОБСЄ.

МЗС заявило "рішучий протест" через обшуки в приміщенні бібліотеки української літератури в Москві.

"Ці грубі і невмотивовані дії російської влади вкотре підтверджують агресивну політику РФ проти України", - йдеться у заяві МЗС.

Київ "закликає російську владу припинити тиск на роботу бібліотеки" і "покласти край цілеспрямованій політиці зі знищення всього українського".

МЗС відзначає, що подібні обшуки проходили у бібліотеці в грудні 2010 року та в січні 2011 року.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.