Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ГПУ повідомили подробиці замаху на генрокурора

Кримінал 8813 переглядів

Опубліковано - 3.11.2015 15:26 | Всі новини | Версія для друку

У ГПУ повідомили подробиці замаху на генрокурора
У ГПУ повідомили подробиці замаху на генрокурора
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що особи, які обстріляли учора ввечері кабінет генерального прокурора Віктора Шокіна, знали про місце його знаходження в приміщенні Генпрокуратури.

Про це Матіос сказав на брифінгу в Києві.

"Точно слідство переконане про обізнаність стрілка, а також його замовників про місце розташування речей і предметів, у тому числі, місце знаходження, особисте місце перебування генерального прокурора, тому що постріл був зроблений в упор з розрахунку на попадання в область тулуба і голови", - сказав Матіос.

Він також повідомив, що всього стрілець випустив три кулі.

"І тільки наявність броньованого щита зі скла дозволила уникнути фактично смертельної дії внаслідок цих пострілів", - сказав Матіос.

Також він заявив, що в сусідніх з Генрокуратурою будинках були зірвані замки.

"Можу повідомити, що в деяких з навколишніх будинків виявлені сліди недавнього зриву, злому навісних замків, тобто для потрапляння на горище цих будинків", - заявив Матіос.

Крім того, він повідомив, що "навпроти тильного боку (будівлі) Генеральної прокуратури, де розташований кабінет генерального прокурора і вікна якого виходять у тил від вулиці Гусовського, розташовано кілька дуже цікавих приміщень, одним з яких є приміщення корпорації "Укрпідшипник".

Як зазначив Матіос, "куля, яка була випущена, фактично була спрямована прицільно з використанням, напевно, швидше за все, тепловізора, оскільки всі штори, всі ролети, передбачені у вечірній час, - вони були закриті".

За його словами, особи, які обстріляли кабінет Шокіна, можуть бути засуджені до 15 років позбавлення волі або до довічного ув’язнення.

"Вперше на такому рівні було скоєно замах на державного діяча, що передбачено і класифікується статтею 112 Кримінального кодексу України, де йдеться, що замах на державного діяча - і вказується перелік посад, куди також входить і генеральний прокурор України - карається позбавленням волі до 15 років або довічним позбавленням волі", - підкреслив Матіос.

Як повідомлялося раніше, 2 листопада, близько десятої години вечора був обстріляний робочий кабінет Шокіна. В результаті обстрілу ніхто не постраждав.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.