Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Сиріянаш». Росія розмістить на території Сирії сучасні зенітні комплекси

Імперія «Совок» 6737 переглядів

Опубліковано - 25.11.2015 13:19 | Всі новини | Версія для друку

«Сиріянаш». Росія розмістить на території Сирії сучасні зенітні комплекси
«Сиріянаш». Росія розмістить на території Сирії сучасні зенітні комплекси
Росія планує розгорнути сучасні системи протиповітряної оборони на своїй військовій базі в Сирії.

Президент Владімір Путін в Єкатеринбурзі заявив, що Росія розмістить ракетну систему С-300 земля-повітря на військовій базі в Сирії.

Перед цим міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу заявив про намір перекинути на авіабазу Хмеймім в Сирії зенітно-ракетну систему С-400.

Повідомлення про це з’явилося через день після того, як турецькі військові збили російський бомбардувальник Су-24, звинувативши його в порушенні повітряного простору країни.

Міністерство оборони Росії 24 листопада заявило, що крейсер «Москва», оснащений морською версією С-300, буде переведений ближче до узбережжя Сирії. «Ми попереджаємо, що всі цілі, потенційно небезпечні для нас, будуть знищені», – сказав чиновник російського Генштабу Сєргєй Рудской.

Російський Су-24 був збитий турецьким винищувачем F-16 24 листопада біля турецько-сирійського кордону. Одного з пілотів, що катапультувалися вдалося врятувати, інший загинув, за даними Міноборони Росії, через те, що був обстріляний із землі.

Туреччина стверджує, що російський бомбардувальник порушив її повітряний простір і проігнорував неодноразові попередження. Російська влада наполягає, що Су-24 перебував у небі над сирійською територією. Президент Росії Владімір Путін назвав збиття російського літака Су-24 «ударом у спину» і заявив, що це матиме серйозні наслідки для відносин Росії і Туреччини.

Посли країн-учасниць НАТО, які зібралися на екстрене засідання 24 листопада, закликали Туреччину до спокою і витримки у зв’язку з ситуацією навколо збитого турецьким винищувачем російського бомбардувальника.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.