Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські окупанти вдерлися у виключну економічну зону України

Імперія «Совок» 6092 перегляди

Опубліковано - 16.12.2015 12:56 | Всі новини | Версія для друку

Російські окупанти вдерлися у виключну економічну зону України
Російські окупанти вдерлися у виключну економічну зону України
Прикордонна служба ФСБ Росії в окупованому Криму відправила сторожовий корабель «Аметист» для захисту бурових установок «Чорноморнафтогазу» від українських військових кораблів, повідомляє російська державна інформагенція ТАСС.

За даними російської сторони, це сталося після того, як 15 грудня до плавучої бурової установки «Чорноморнафтогазу» «Таврида» наблизився прикордонний корабель України та зажадав інформацію про екіпаж і цілях знаходження установки в цьому районі. Після цього український військовий корабель попрямував в район Голіцинського родовища, де зняв на фото і на відео інші об’єкти «Чорноморнафтогазу».

За повідомленням Держприкордонслужби, вона «з 0 годин 15 грудня силами угруповання кораблів та катерів Морської охорони, з використанням радіолокаційних та інших засобів спостереження, провела моніторинг надводної обстановки у територіальному морі та виключній (морській) економічній зоні України».

«Виявлено та задокументовано, що дві самопідйомні бурові установки (СПБУ) «Петро Годованець» та «Україна», які у 2014 році були незаконно захоплені Російською Федерацією під час анексії Криму, переміщені із зони Одеського газового родовища ближче до півострова Крим ( місце знаходження уточнюється). В свою чергу на місці, де раніше розташовувалися дані СПБУ, Російська Федерація встановлює переміщену від АРК нафтовидобувну платформу «Таврида», яка також незаконно була захоплена минулого року», – ідеться в повідомленні.

Українські прикордонники також виявили поблизу бурової установки «Таврида» буксир «Центавр» (також незаконно захоплене допоміжне судно компанії «Чорноморнафтогаз», уточнюють у Держприкордонслужбі). Цей буксир здійснює монтажні роботи, повідомляють у ДПСУ.

За інформацією російського видання «Комерсант», переміщення установок «Петро Годованець» та «Україна» могло бути пов’язане із загрозою арешту платформ за позовом української компанії «Нафтогаз», яка в 2011 році профінансувала їх купівлю.

Українська компанія «Чорноморнафтогаз», створена в 1979 році, була захоплена Росією під час анексії Криму в 2014 році. «Чорноморнафтогаз» розробляє родовища вуглеводнів на шельфі Чорного і в акваторії Азовського морів і на сухопутній частини півострова.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.