Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські бойовики увійшли до сірої зони на Маріупольському напрямку

Захист держави 7288 переглядів

Опубліковано - 22.12.2015 16:57 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські бойовики увійшли до сірої зони на Маріупольському напрямку
Ситуація на фронті: російські бойовики увійшли до сірої зони на Маріупольському напрямку
Російсько-терористичні війська ввійшли до «сірої зони» на Маріупольському напрямку на нарощують присутність забороненого Мінськими домовленостями озброєння вздовж лінії розмежування сторін

Про це повідомляє прес-центр АТО.

За оперативними даними штабу АТО, сьогодні зранку бойовики проросійських незаконних збройних формувань чисельністю до однієї посиленої роти з бронетехнікою увійшли до н.п. Коментернове, яке розташоване у «сірій зоні» неподалік Маріуполя.

За інформацією прес-центру штабу АТО, на озброєнні бойовиків, окрім стрілецької зброї та гранатометів, є бойові броньовані машини, можливо танки та інше важке озброєння, використання якого заборонене Мінськими домовленостями.

Через Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін інформація про грубе порушення підрозділами російсько-терористичних військ попередніх домовленостей про мирне регулювання конфлікту була оперативно передана представникам Спільної моніторингової місії ОБСЄ.

Цей промовистий випадок недотримання підконтрольними владі Російської Федерації незаконними збройними формуваннями є нічим іншим, як черговою провокацією проти сил АТО.

Окрім того, за найостаннішою інформацією, ворог нарощує присутність поблизу лінії розмежування сторін на Маріупольському напрямку озброєння, застосування якого заборонено Мінськими домовленостями. Зокрема, принаймні один танк зафіксовано на західній околиці Комінтерново, чотири танки - північно-західніше околиці Заіченко. Також є інформація про наявність у розпорядженні бойовиків РСЗВ БМ-21 «Град» в районі за н.п. Саханка.

Водночас, керівництвом АТО та підрозділів, які несуть службу на Маріупольському напрямку, вжиті усі заходи щодо недопущення ескалації конфлікту та оперативного реагування на можливу агресію з боку незаконних збройних формувань. Вздовж усієї лінії розмежування сторін у підрозділів сил АТО достатньо сил та засобів для ефективного виконання завдань за призначенням.

Вчора під вечір ситуація в зоні проведення АТО дещо ускладнилась.

З 18.00 години загарбники здійснили 8 прицільних обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї та гранатометів біля Мар’їнки.

На цій же ділянці відбулось бойове зіткнення із ворожим підрозділом кількістю щонайменше 30 бойовиків. Підрозділи сил АТО прийняли бій та відтіснили ворога. Понісши втрати, бойовики відступили.

Ще одне бойове зіткнення відбулось біля Щастя, що на Луганщині. Там банда загарбників налічувала щонайменше 10 чоловік. Але результат бою для них не став інакшим. Забравши поранених та загиблих, нападники відійшли на свій вихідний рубіж.

Продовжилимсь збройні провокації проти наших вояків і на інших ділянках лінії розмежування. Зокрема, противник продовжує обстріли в районі Пісків, Опитного, південніше Авдіївки.

По Красногорівці окупанти вчора били із зенітних установок та 82-мм мінометів.

Також із мінометів калібру 82 мм бойовики обстрілювали опорні пункти сил АТО біля Зайцевого, що неподалік окупованої Горлівки. Окрім того, вони застосували гранатомети, стрілецьку зброю, а також заборонені Мінськими домовленостями 120-мм міномети та озброєння танків.

На Маріупольському напрямку противник вів вогонь з 82-мм мінометів в бік наших позицій біля Страрогнатівки.

Загалом, впродовж минулої доби зафіксовано 39 випадків порушення проросійськими гібридними бандформуваннями умов припинення вогню, а також два бойові зіткнення.

З опівночі бойовики вже шість разів порушили режим тиші. Всі вони зафіксовані в районі Пісків, Опитного та Авдіївки, де ворог застосував стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.