Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Донбасята” в лідерах по відшкодуванню “крмінального” ПДВ. Але зростання добробуту працівників не зафіксовано

Коаліція «С.Р.А.К.А» 10026 переглядів

Опубліковано - 16.04.2007 12:39 | Всі новини | Версія для друку

“Донбасята” в лідерах по відшкодуванню “крмінального” ПДВ. Але зростання добробуту працівників не зафіксовано
“Донбасята” в лідерах по відшкодуванню “крмінального” ПДВ. Але зростання добробуту працівників не зафіксовано
Чверть зі всієї суми відшкодованого за перший квартал 2007 року податку на додану вартість була віддана підприємствам Донецької області.

Про це повідомив заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак.

За перший квартал цього року держава відшкодувала експортерам близько 20% від суми сплаченого ними ПДВ. При цьому з 4,9 млрд. грн. загальної суми - 1,68 млрд. грн. — припадає на підприємства Донецької області.

«Донецька область, як і минулого року, залишається єдиною, де відшкодування ПДВ перевищують середні показники по країні», — відзначив Шлапак. За його словами, податкова повинна пояснити, чому податок на додану вартість повертають, в першу чергу, Донецьку.

Раніше перший віце-прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров пояснював відшкодування ПДВ донецьким підприємствам високими обсягами експорту їхньої продукції. Проте Шлапак запевняє, що річ не в цьому. «Мова йде не про абсолютні, а про відносні цифри відшкодування ПДВ, і тут не може бути переваг по якійсь одній області», — стверджує представник Секретаріату.

На сьогодні загальний борг з повернення податку на додану вартість становить 7,8 млрд. грн.

У Мінфіні заявляють, що ця цифра не є критичною, оскільки це не прострочена, а поточна заборгованість.

Нагадаємо, раніше найбільші нафтотрейдери, що працюють на ринку України, заявили, що можуть припинити переробку нафти на НПЗ, якщо держава не поверне їм близько 280 млн. дол. заборгованості щодо ПДВ.

Від “Аратти”: Ми всі добре пам'ятаємо, як той самий Микола Азаров деякий час тому публічно розпинався на тему кримінальності ПДВ. Навіть намагався ввести окремі рахунки, які фактично вимивали б із підприємств оборотні кошти.

Але із приходом до влади більшовичків, чомусь саме Донецька область (мабуть, як “вільна зона”), стала безальтернативним лідером по відшкодуванню коштів із держбюджету. Позаяк, ці кошти, вимиті із кишені платників податків, хутко зникають у невідомому напрямку, оскільки в означеному регіоні аж ніяк не спостерігається “зростання добробуту кожного вже сьогодні”.

Хоча, якщо бути об'єктивним, у декого добробут зростає! Вгадайте із трьох разів, у кого?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.