Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Парижі знову бунтує молодь

Світ навколо нас 11620 переглядів

Опубліковано - 30.05.2006 12:20 | Всі новини | Версія для друку

У листопаді 2005 року на території Франції було спалено близько 10 тис. автомобілів
У листопаді 2005 року на території Франції було спалено близько 10 тис. автомобілів
Близько ста молодих людей у ніч на вівторок, 30 травня, вступили в зіткнення з французькою поліцією в передмісті Парижа Сена-Сен-Дені.

У результаті сім поліцейських одержали легкі поранення, арештовано шість учасників безладів.

Зіткнення відбулися ввечері в понеділок, 29 травня, близько 20:30 за місцевим часом після того, як молодь розпочала підпалювати автомобілі і сміттєві контейнери, повідомляє місцева влада. Підлітки почали підпалювати машини, і таким чином мстили за арешт якоїсь молодої людини. Поки про кількість підпалених автомобілів не повідомляється.

Безладдя відбулися також у передмісті Кліші-Су-Буа, де торік зіткнення почалися після того, як двоє молодих людей загинули, тікаючи від поліції.

У листопаді 2005 року під час безладу молоді, незадоволеною політикою влади, на території Франції протягом трьох тижнів було спалено близько 10 тис. автомобілів.

Наприкінці жовтня 2005 року Францію охопила безпрецедентна хвиля погромів і безладів. Причиною цього став інцидент, що відбувся 27 жовтня в містечку Кліші-су-Буа. Тоді загинули двоє місцевих підлітків з емігрантських родин. Вважаючи, що їх переслідують поліцейські, вони спробували укритися на силовій електропідстанції, але одержали смертельний удар струмом.

Також навесні 2006 року юрби французьких студентів вищих навчальних закладів підняли бунт, протестуючи проти введення закону, за яким молоді люди, прийняті на роботу, можуть бути звільнені роботодавцем у перші два роки служби.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.