Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Поршенко оптимістично сподівається, що цей рік стане роком миру

Влада 6177 переглядів

Опубліковано - 14.01.2016 18:59 | Всі новини | Версія для друку

Поршенко оптимістично сподівається, що цей рік стане роком миру
Поршенко оптимістично сподівається, що цей рік стане роком миру
Президент України Петро Порошенко назвав першочерговим пріоритетом для країни у 2016 році забезпечення миру і повернення України на Донбас.

Під час прес-конференції Глава держави заявив: «В 2016 році має відбутися поновлення українського суверенітету над окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях».

Президент вчергове наголосив на твердій відданості України повному виконанню всіма учасниками всіх пунктів Мінських угод. «Ніякої ревізії Мінських угод ми не допустимо», – зазначив Порошенко.

Відповідаючи на питання журналістів, Президент повідомив про першу в новому році зустріч у Мінську представників Тристоронньої контактної групи у новому складі, з представниками якої він напередодні мав зустріч. Глава держави наголосив на незмінності позиції України. «Україна вимагає чіткого визначення дат, коли і що ми робимо», – сказав Порошенко.

Ключовим елементом безпеки для нас є повернення державного контролю над неконтрольованою ділянкою державного українсько-російського кордону, забезпечення режиму повної тиші для того, щоб припинити обстріли українських позицій.

Президент продемонстрував журналістам графік обстрілів українських позицій протягом 2015 року, який відображає кратне зменшення обстрілів від 31 серпня 2015 року, що є свідченням правильності обраного шляху в рамках Мінського процесу мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Така ж сама динаміка і втрат на фронті, зазначив він.

Глава держави наголосив на тому, що політичне врегулювання ситуації на Донбасі може відбуватися лише у вигляді повернення українського суверенітету на окуповані території. Вибори мають відбуватися за українським законодавством, за участі українських політичних партій, українських ЗМІ. Виборчі комісії мають формуватися за українським законодавством Центральною виборчою комісією України із забезпеченням участі тимчасово переміщених осіб, які були вимушені покинути цю територію.

Президент повідомив, що на останній зустрічі Тристоронньої контактної групи Україна запропонувала запровадити режим повної тиші із залученням максимальної кількості представників ОБСЄ – спеціальної моніторингової групи для забезпечення цього режиму з відведенням озброєння та забезпеченням контролю над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону.

При цьому Президент повідомив про те, що Україна має неспростовні докази перетину українсько-російського кордону новітньою військовою технікою Збройних сил Російської Федерації, та наголосив, що після надання цих доказів до міжнародних організацій Україна вимагатиме чіткої реакції – виведення окупаційних військ, доступу ОБСЄ для перевірки і створення безпекових умов для політичного врегулювання та доступу міжнародних гуманітарних місій, включно з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста для пошукових місій тих, хто зник без вісті.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.