Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


АМКУ заявив про намір оштрафувати російського монополіста

Газоват 8037 переглядів

Опубліковано - 22.01.2016 13:38 | Всі новини | Версія для друку

АМКУ заявив про намір оштрафувати російського монополіста
АМКУ заявив про намір оштрафувати російського монополіста
Антимонопольний комітет України зобов’язав російський Газпром привести умови транзиту територією України до економічно обґрунтованого рівня.

Про це повідомив журналістам глава комітету Юрій Терентьєв в Києві 22 січня.

"Компанії Газпром наказано протягом двох місяців припинити порушення та привести свою діяльність до вимог законодавства про захист економічної конкуренції", - сказав він.

Як пояснила перший заступник АМКУ Марія Ніжник, порушення Газпрому полягає в тому, що протягом останніх п’яти років він виявляв бездіяльність і нічого не робив для приведення умов транзиту газу через Україну до таких, які б існували за умови конкуренції на ринку.

"Необхідно привести умови співпраці (Газпрому з Нафтогазом з транзиту – Ред.) до економічно обґрунтованих - це можуть бути зміни, внесені умовою договору або інші", - сказала вона.

Перший заступник АМКУ додала, що штраф у розмірі 85,966 млрдгрн, накладений АМКУ на Газпром, також повинен бути сплачений протягом двох місяців, в іншому випадку відомство звернеться до Господарського суду для примусового стягнення штрафу з російської компанії.

Ніжник також уточнила, що сума штрафу включає кілька складових.

"66,127 млрд грн - це 30% від загального обсягу, пов’язаного з порушенням за період п’яти років ... Враховуються також обтяжливі обставини: Газпром зовсім не співпрацював із комітетом ... Також обтяжливою обставиною є те, що це тривале порушення", - сказала вона.

За даними першого заступника голови АМКУ, російський Газпром ще на початку розгляду справи заявив, що у Антимонопольного комітету немає повноважень і будь-які претензії мають розглядатися виключно в Стокгольмському арбітражі.

"Насправді справа знаходиться в компетенції АМКУ, оскільки послуга транзиту надається саме на території України", - резюмувала вона.

Як повідомлялося раніше, в грудні Антимонопольний комітет України в ході розслідування встановив, що російський Газпром займає монопольне становище на ринку послуг з транзиту природного газу територією України і впродовж 2009-2015 років постійно порушував умови контракту з НАК "Нафтогаз України". Згідно з висновками, Газпром ігнорував будь-які звернення про приведення умов співпраці (обсягів транзиту і вартості транзиту) до економічно обґрунтованих.

22 січня Антимонопольний комітет України оштрафував російського газового монополіста ПАТ "Газпром" на 85 млрд грн.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.