Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Московські скінхеди під гаслом: «Слава Росії!» зарізали вірменина

Національне питання 13091 перегляд

Опубліковано - 30.05.2006 12:23 | Всі новини | Версія для друку

Скінхеди в Росії є найвідомішою неформальною молодіжною організацією
Скінхеди в Росії є найвідомішою неформальною молодіжною організацією
У Москві знову убито виходця з Вірменії. Напад стався в підмосковній електричці ще 25 травня 2006 року, однак про це стало відомо тільки зараз.

У вагоні потяга, що слідував у район Підмосков’я "Софріно", у районі станції "Клязьма", був убитий вірменин, 19-річний Артур Сардарян. Він повертався з Москви в підмосковне місто Пушкіно.

Убивці нанесли йому удар ножем в шию, перерізавши сонну артерію, потім 5 разів ударили жертву ножем у груди, в область серця. Після чого стоп-краном зупинили поїзд і втекли. Встановлено, що їх було не менше двох осіб.

За словами адвоката Симона Цатуряна, свідками злочину стали близько 20 пасажирів електрички. Цатурян стверджує, що свідки чули, як нападники кричали "Слава Росії!". Цатурян підкреслив, що удари наносилися не безладно, а в найбільш уразливі місця, що свідчить про навички убивць.

Про інцидент у правоохоронні органи повідомив один з пасажирів. Розслідуванням злочину займається УВС Ярославської залізниці. Зі слів свідків убивства, правоохоронні органи мають у своєму розпорядженні фотороботів нападників.

Артур Сардарян народився в Баку, а після масових погромів вірмен в Азербайджані його родина в 1989 році переселилася в Москву.

Нагадаємо також, що адвокат Симон Цатурян займається і справою про убивство ще одного вірменина, що сталося в московському метро.

На станції "Пушкінська" 22 квітня 2006 року на очах у численних свідків бритоголові зарізали молоду людину, уродженця Вірменії - 17-річного студента Вігена Абрамянца. Четверо його товаришів були жорстоко побиті і покалічені. Загиблий був студентом першого курсу Московського університету управління.

Зазначимо, що скінхеди в Росії є найвідомішою молодіжною організацією. Свій внесок у популяризацію радикального руху внесло також телебачення.

Правозахисна організація "Міжнародна амністія" стурбована зростанням злочинів на ґрунті національної нетерпимості в Росії. Генеральний секретар цієї організації Айрін Канн зазначає, що ситуація з расизмом у Росії несумісна з тим місцем, яке країна займає на міжнародній арені та підриває її становище у світі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.