Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Порошенко закликав Прем’єра Яценюка и генпрокурора Шокіна піти у відставку

Влада 7176 переглядів

Опубліковано - 16.02.2016 18:36 | Всі новини | Версія для друку

Президент Порошенко закликав Прем’єра Яценюка и генпрокурора Шокіна піти у відставку
Президент Порошенко закликав Прем’єра Яценюка и генпрокурора Шокіна піти у відставку
Президент Петро Порошенко виступив із зверненням щодо поточної ситуації, в якому повідомив, що звернувся до Генерального прокурора Віктора Шокіна із пропозицією подати у відставку, а також закликав Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка до тотального оновлення уряду на основі чинної коаліції.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Глава держави відзначив значний внесок Віктора Шокіна у реформування прокуратури, зокрема, позбавлення прокуратури загального нагляду, створення Національного антикорупційного бюро і Державного бюро розслідувань. Однак, за словами Петра Порошенка, ГПУ, на жаль, не змогла заручитися довірою суспільства.

«З такими ж самими мірками слід підходити і до Уряду. Кабінет Міністрів зробив чимало для порятунку країни, стабілізації економічної ситуації і старту реформ. Але суспільство явно вирішило, що помилок більше, ніж досягнень, і відмовило міністрам у довірі. А хіба не ясно, що проводити успішні реформи може лише Уряд, який користується достатньо високою підтримкою співгромадян? Щоб відновити довіру, терапії вже замало, потрібна хірургія», – наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що очевидним є запит на повне перезавантаження Уряду. «Поки що у Прем’єр-міністра зберігається можливість обрати, в який спосіб краще дати простір для реалізації цього запиту. Тотальне переформатування Кабінету Міністрів має відбуватися на основі чинної коаліції у складі «Солідарності», «Народного фронту», «Самопомочі» та «Батьківщини», – заявив Президент.

Президент особливо звернувся до «Народного фронту» та його лідерів, наголосивши, що вважав, вважає і далі вважатиме їх своїми однодумцями і політичними партнерами: «Ані доля цього Уряду в цілому, ані жодні персональні амбіції його членів не повинні вплинути на єдність нашої проєвропейської демократичної команди. В коаліцію об’єднувалися не заради посад, а заради принципів. Принаймні, людям казали саме так, чи не правда?».

Глава держави зазначив, що призначення в Уряд мають відбуватися за участі та підтримки всіх фракцій коаліції, на технократичній реформаторській основі, із фахівців, позбавлених політичних впливів і лобістських інтересів.
Президент зазначає, що напруга між Урядом та фракціями стала настільки високовольтною, що створює загрозу життєздатності коаліції. Її ж розпад в свою чергу неминуче занурить країну в глибоку і довготривалу політичну кризу.

Президент особливо акцентував на тому, що внутрішня політична війна всіх проти всіх — це мрія нашого північно-східного сусіда. «Ось чому я взяв слово і висловив своє бачення виходу із кризи — щоб уникнути найгіршого сценарію», – підкреслив Глава держави.
За словами Глави держави, розпуск Верховної Ради – право Президента, яким він скористається лише у крайньому випадку, «якого ми просто не маємо права допустити». До того ж, наголошує Президент, Україна не має резерву часу, аби за неповні 2 роки вже вчетверте зануритись у виборчу кампанії, та ще й в умовах зовнішньої агресії.

«Питання відновлення довіри має бути вирішене в стінах цього Парламенту. Довіра – це головний ресурс, який необхідний для того, щоб вирішувати проблеми того масштабу, які стоять перед нашою країною», – заявив Порошенко.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.