Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні Росія надалі використовує державну силу, щоб заважати Києву

Світ навколо нас 4306 переглядів

Опубліковано - 2.03.2016 11:45 | Всі новини | Версія для друку

Командувач сил НАТО Філіп Брідлав
Командувач сил НАТО Філіп Брідлав
Командувач сил НАТО Філіп Брідлав розповів про нарощування військової сили в Європі для захисту від потенційної загрози з боку Росії.

Виступаючи у вівторок на слуханнях у Сенатському комітеті з питань збройних сил генерал Брідлав запропонував створення сил швидкого реагування з можливістю миттєвого нарощення присутності у випадку агресії, та створення системи ротації, аби підтримувати цю присутність.

У ході слухань виникло питання захисту України, зокрема надання країні зброї. Сенатор від штату Аризона Джон Маккейн прямо запитав, чи очікує генерал, що Росія посилить агресію в Україні, і коли Вашингтон надасть Україні зброю.

«Чи передбачаєте Ви, що Росія посилить військову активність на сході України? Чи підтримуєте Ви надання зброї Україні?», - запитав Маккейн.

«З передової в Україні надходять повідомлення про збільшення кількості атак. За останні 24 години було зафіксовано 71 атаку. Понад 450 нападів за останній тиждень. Є декілька моментів, які нас особливо турбують. Напруження відбувається у місцях, які довгий час були відносно спокійними, наприклад біля Луганська. Також, ці атаки включають озброєння, яке було заборонене попередніми домовленостями: калібр, розмір і радіус дії. Я переконаний, Росія буде посилювати чи послаблювати тиск на контактній лінії, щоб тиснути на Київ, вимагаючи від нього першим виконати його частину домовленостей, що для Києва важко зробити», - заявив генерал Брідлав.

Однак, не отримавши конкретної відповіді, сенатор Маккейн знову звернувся до командувача сил НАТО: «Тож, як Ви думаєте, чи маємо ми надати захисне озброєння Києву?».

«Я вже говорив раніше, ми не повинні відкидати жодних інструментів. Росія використовує усі інструменти державної сили проти України: гроші, дипломатію, інформаційні, військові та економічні ресурси. Росія тисне, використовуючи всі ці інструменти. Тому у цій військовій площині я не думаю, що ми можемо відкинути якісь інструменти впливу з нашого арсеналу. І я подав відповідні рекомендації уряду», - сказав Філіп Брідлав.

Член комітету з питань збройних сил сенатор від штату Нью-Гемпшир Келлі Айотт запитала в генерала, коли саме він подав такі рекомендації адміністрації Обами. Брідлав відповів, що зробив це декілька тижнів тому, але поки що не отримав остаточної відповіді.

Ось в чому справа, заявила сенатор Айотт.

«Ситуація вимагає негайної реакції. Росія це проблема. Ви надали свої рекомендації. Цей комітет понад рік тому погодився: потрібно надати озброєння Україні, щоб українці могли себе захистити. Але цього досі не сталося. Тому я хочу закликати адміністрацію підтримати Україну, взяти до уваги ваші рекомендації. Треба діяти без зволікань. Ми бачимо, як Росія порушила Будапештський меморандум і бачимо агресію Росії. Час підтримати народ України», - заявила сенатор Келлі Айотт.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.