Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Нормандська» зустріч у Парижі: великого успіху не досягли

Світ навколо нас 5442 перегляди

Опубліковано - 4.03.2016 11:43 | Всі новини | Версія для друку

«Нормандська» зустріч у Парижі: великого успіху не досягли
«Нормандська» зустріч у Парижі: великого успіху не досягли
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив після закінчення зустрічі голів МЗС у «нормандському форматі» – України, Франції, Німеччини й Росії – в Парижі, що великого поступу на ній не досягли.

Як сказав він у ніч на п’ятницю, українська сторона висунула низку пропозицій і прагне вирішення порушених питань.

Зокрема, заявив він, для організації виборів в окупованій частині українського Донбасу необхідно вирішити питання безпеки, і це має бути комплексна безпека, без якої про вибори говорити не можна.

Це, наголосив Клімкін, стосується не тільки відведення озброєнь, а також і необхідності контролю ОБСЄ за українсько-російським кордоном.

Трохи пізніше, коментуючи заяви інших сторін, Павло Клімкін написав у твітері: «Не зважайте на різні інтерпретації. Жодних висновків не погодили. Наша позиція – спочатку безпека».

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, зі свого боку, заявив, що Париж і Берлін запропонували провести вибори в окупованій частині Донбасу вже в червні, і Москва «була готова підтримати» це – але, за його словами, Київ «просив не наполягати на цьому», тому консенсусу не досягли.

Крім того, Лавров повторив позицію Москви про «зобов’язання української влади узгодити питання проведення виборів із Донбасом», маючи на увазі підтримуваних Росією сепаратистів у цьому регіоні України. За його словами, ці зобов’язання «ніяк не можуть матеріалізуватися».

Російський міністр додав, що Росія готова «вплинути на наших колег на Донбасі» (знову ж маючи на увазі сепаратистів), щоб вони краще співпрацювали з ОБСЄ.

Лавров додав, що, найімовірніше, на майбутнє планується й телефонний контакт керівників країн «нормандського формату».

Міністр закордонних справ Франції, яка прийняла зустріч, Жан-Марк Еро заявив, що «нормандська четвірка» висловила бажання, щоб місцеві вибори на окупованій частині Донбасу відбулися до кінця першого півріччя нинішнього року.

На зустрічі було наголошено на важливості ухвалити закон про такі вибори, щоб їх можна було провести в цей термін, додав він.

За його словами, у спільному комюніке за підсумками зустрічі також закликано до 30 квітня створити механізм відвернення випадків порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Сторони конфлікту закликані до цього ж дня здійснити обмін усіма незаконно утримуваними особами.

А міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив після зустрічі, що для успіху «мінського процесу» врегулювання в частині Донбасу необхідні не дрібні кроки, а відважні рішення сторін конфлікту.

За його словами, він не задоволений ні становищем на сході України, ні нинішньою зустріччю, ні тим, як Москва і Київ вели на ній переговори.

Перед початком зустрічі він заявляв, що Німеччина і Франція очікували від неї на «справжній поступ» із боку Росії й України у справі врегулювання.

«Нормандська четвірка» – Україна, Німеччина, Франція, Росія – на переговорах на рівні міністрів закордонних справ і державних керівників обговорює способи врегулювання конфлікту в окупованій частині українського Донбасу.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Частина цих областей, зокрема й їхні найбільші міста Донецьк і Луганськ, далі окуповані підтримуваними Росією сепаратистами й російськими регулярними військами. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, понад 21 тисячу поранені.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.