Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Росії активізували справу проти Віри Савченко

Імперія «Совок» 5196 переглядів

Опубліковано - 19.03.2016 13:49 | Всі новини | Версія для друку

У Росії активізували справу проти Віри Савченко
У Росії активізували справу проти Віри Савченко
У Росії активізували «розслідування кримінальної справи» проти сестри української льотчиці Надії Савченко - Віри нібито «за образу судді у Грозному».

Про це УНІАН повідомило джерело, ознайомлене із ситуацією.

"У рамках цієї справу недавно допитані українські бранці Микола Карпюк та Станіслав Клих, а також їхній адвокат у Грозному. Справу активізували, хоча вона нікого не цікавила останні п’ять місяців", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, такі дії слід розглядати як тиск на сестру і українську сторону у цілому перед оголошенням вироку у ростовському Донецьку 21-22 березня.

Як повідомлялося раніше, 28 жовтня адвокат Ілья Новіков повідомив, що Віру Савченко хотіли затримати у Чечні за образу судді.

"Віру Савченко відпустили з Верховного суду Чечні, документи повернули. Дуже нервова обстановка з перших же днів процесу", - написав Новіков.

Він повідомив, що Віру Савченко у Грозному хочуть затримати за образу судді у справі українського громадянина Миколи Карпюка.

Наприкінці серпня 2015 року у Слідчому комітеті РФ заявили про направлення до суду кримінальної справи стосовно двох громадян України Карпюка та Станіслава Клиха за звинуваченням в участі у боях проти російських військових у Чечні на боці місцевих ополченців у 1990-х роках. Карпюка російські спецслужби викрали у березні 2014 року. Клих був затриманий у серпні 2014 року в російському місті Орел.

Зараз Верховний суд Чечні розглядає їх кримінальну справу. Суд офіційно залучив Віру Савченко як громадського захисника Клиха і Карпюка.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.