Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Штайнмаєр фактично визнав законність судилища над Савченко?

Світ навколо нас 5612 переглядів

Опубліковано - 23.03.2016 21:26 | Всі новини | Версія для друку

Штайнмаєр фактично визнав законність судилища над Савченко?
Штайнмаєр фактично визнав законність судилища над Савченко?
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр сподівається знайти “гуманітарне рішення” в справі української льотчиці Надії Савченко, яку у Росії засудили до 22 років ув’язнення.

"Ми відзначили, що вирок винесено, і я сподіваюся на гуманітарне розв’язання справи", - сказав він на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Росії Сєргєєм Лавровим у Москві, повідомляє DW.

Того ж дня верховна представниця Євросоюзу з питань зовнішньої політики й політики безпеки Федеріка Могеріні закликала Росію негайно і беззастережно з гуманітарних міркувань звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Росія повинна звільнити Савченко згідно зі своїми міжнародними зобов’язаннями в галузі прав людини та "Пакету заходів з реалізації мінських домовленостей", який передбачає звільнення всіх заручників і осіб, затриманих у зв’язку з конфліктом на Сході України, наголосила глава європейської дипломатії.

"Це ж стосується і інших українських громадян, які незаконно утримуються у Росії, включаючи Олега Сенцова та Олександра Кольченка, яким потрібно гарантувати вільне повернення до України", - йдеться у заяві Могеріні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.