Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українська розвідка доповідає про плани російських пропагандистських військ дискредитувати керівництво СММ ОБСЄ на Донбасі

Захист держави 6161 перегляд

Опубліковано - 28.03.2016 14:59 | Всі новини | Версія для друку

Заступника голови СММ ОБСЄ Александр Хуг.
Заступника голови СММ ОБСЄ Александр Хуг.
Ситуація в зоні проведення АТО характеризується інтенсивним вогневим впливом противника на підрозділи наших військ.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Протягом доби здійснено 45 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, зенітних установок ЗУ-23-2, 82-мм та 120-мм мінометів, з них: 26 – Кодема, Луганське, Зайцеве, Майорськ (Слов’янський напрямок); 16 – Авдіївка, Опитне, шахта Бутовка, Піски, Мар’їнка (Донецький напрямок); один – Новотроїцьке (Волноваський напрямок); два – Широкине (Маріупольський напрямок).

Встановлено, що у період з 29 березня по 4 квітня ц.р. командування 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ, під виглядом проведення навчань з бойовими стрільбами, планує масштабні провокаційні обстріли передових позицій сил АТО для виклику вогню у відповідь. Задум операції передбачає здійснення збройних провокацій проти Збройних Сил України з метою звинувачення української сторони у порушенні Мінських домовленостей та отримання підстав для початку наступальних бойових дій.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність 122-мм РСЗВ “Град”, артилерійських систем калібром понад 100 мм та танків у районах Ясинувата, Донецьк та Нова Мар’ївка.

З огляду на зростання впливу ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях сходу України, російські офіцери Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ, Росія) Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ, що відряджені до штабів 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ, продовжують заходи щодо дискредитації співробітників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. З 28 березня ц. р. планується розпочати цільову інформаційну акцію з метою дискредитації заступника голови Місії Олександра Хуга.

Зафіксовані чергові втрати особового складу розвідувальних підрозділів 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ. 25-26 березня ц. р. у районі н.п. Широкине та Комінтернове отримали поранення п’ять російських військовослужбовців, що діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп.

Незважаючи на чисельні перевірки командуванням 1 АК ЗС РФ, залишається низьким рівень військової дисципліни та морально-психологічний стан російських військовослужбовців 9 ошмсп мп.

27 березня ц. р. під час чергування на вузлі зв’язку підірвав себе гранатою та загинув внаслідок отриманих поранень офіцер підрозділу зв’язку 9 ошмсп мп старший лейтенант ЗС РФ Пулянцев Сергій Вікторович, 1987 р. н.

26 березня ц. р. дезертирувало два російських військовослужбовці мінометної батареї полку, що потерпали від позастатутних відносин з боку командира мінометної батареї 9 ошмсп мп лейтенанта ЗС РФ Литвинова Костянтина Ігоревича.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.