Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Для Порошенка створили три офшори, щоб не платити податки

Скандал 9267 переглядів

Опубліковано - 4.04.2016 13:29 | Всі новини | Версія для друку

Для Порошенка створили три офшори, щоб не платити податки
Для Порошенка створили три офшори, щоб не платити податки
Фінансові та юридичні консультанти Петра Порошенка створили кілька офшорних компаній, куди були виведені активи Roshen, щоб не платити в Україні податків з продажу, вважають автори журналістського розслідування.

Президент України Петро Порошенко досі не виконав дану українським виборцям два роки тому обіцянку продати активи кондитерської корпорації Roshen.

Замість цього, як свідчать матеріали, оприлюднені Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань (ICIJ) в неділю, 3 квітня, фінансові та юридичні консультанти українського лідера створили кілька офшорних компаній на Британських Віргінських островах, Кіпрі та в Нідерландах, куди були виведені активи Roshen, щоб не платити в Україні податок з продажу.

Крім того, зазначають розслідувачі, Порошенко, можливо, ще кілька разів порушив українське законодавство. Зокрема глава держави не вказав свою офшорну компанію у фінансовій декларації за 2014 рік. Немає відомостей про фірму і в деклараціях за 2015 рік. Хоча, за інформацією ICIJ, станом на 8 грудня 2015 року Порошенко залишався прямим власником акцій фірми Prime Asset Partners Ltd, зареєстрованої на Британських Віргінських островах за два місяці після перемоги Порошенка на президентських виборах.

У відповідь на запит Süddeutsche Zeitung у прес-службі українського президента зазначили, що Prime Asset Partners Ltd є "частиною процесу" передачі найбільшого виробника кондитерських виробів у Європі у траст.

Як повідомляє Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) з посиланням на київську компанію з управління фінансами ICU, що консультує Порошенка, були засновані ще дві офшорні структури. Йдеться про CEE Confectionery Investments Ltd, зареєстровану на Кіпрі у вересні 2014 року, і Roshen Europe B.V., зареєстровану в Нідерландах в грудні 2014 року. При цьому Prime Asset Partners Ltd володіє кіпрською компанією, якій, у свою чергу, належить голландська компанія.

На думку виконавчого директора відділення Transparency International в Україні Олексія Хмари, в цій історії цілком ймовірно може йтися як про порушення Конституції, яка забороняє президенту займатися бізнесом, так і антикорупційного законодавства, за яким заборона на приватну комерційну діяльність поширюється на всіх чиновників.

Траст поки не видно

Розслідувачі також вказують, що Порошенко ще раз обдурив українців, коли 14 січня 2016 року заявив, що передав свою частку в Roshen в сліпий траст і більше не має можливості контролювати цей актив. Згідно з відповідями, отриманими ICIJ, про траст поки говорять суто в майбутньому часі. Фінансовий консультант президента України Макар Пасенюк, відповідаючи на запит журналістів, розповів про труднощі з продажем Roshen через побоювання потенційних інвесторів, пов’язаних з "вкрай нестабільною політичною і економічною обстановкою". При цьому питання з довірчим управлінням не знято з порядку денного. "Відповідна частка в концерні Roshen буде переведена в траст після того, як буде залагоджено всі юридичні формальності", - повідомив він.

Розслідування, опубліковане ICIJ, стосується офшорів, які належать ще 12 світовим лідерам, в тому числі президентові Росії Володимиру Путіну і президентові Азербайджану Ільхаму Алієву. Над цим проектом близько року працювали 400 журналістів з 78 країн і понад сотні видань. Результат розслідування отримав назву "Панамські документи", оскільки заснований на зломі серверів одного з провідних реєстраторів офшорів у світі - юридичної фірми Mossack Fonseca на Панамі.
Інформація містить листування електронною поштою, офіційні документи, виписки з банківських рахунків, копії паспортів та інші документи, що мають стосунок до приблизно 214 тисяч компаній, більшість яких знаходяться на Панамі і на Британських Віргінських островах. За кілька днів до публікації Mossack Fonseca розіслала своїм клієнтам лист, в якому повідомила про злом своїх серверів і витік листування про діяльність фірми, тим самим, по суті, підтвердивши справжність документів, що потрапили в руки розслідувачів.

Згідно з найновішим рейтингом найбагатших українців за версією журналу "Forbes Україна", статки глави держави зросли за рік на 100 мільйонів доларів США. Він посів шосте місце у переліку найзаможніших українців. І це не за рахунок заробітної плати чи наукової діяльності.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.