Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські бойовики систематично випробовують на міцність українські укріплення

Захист держави 6470 переглядів

Опубліковано - 5.04.2016 20:17 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські бойовики систематично випробовують на міцність українські укріплення
Ситуація на фронті: російські бойовики систематично випробовують на міцність українські укріплення
Сьогодні проросійські бандформування не припиняли обстрілювати українських захисників на Сході України та здійснили 40 обстрілів. Варто зазначити, що вчора на цей час випадків застосування зброї проти сил АТО було 35.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

З самого ранку в напрямку наших позицій в районі Авдіївки, що на Донецькому напрямку, проросійські найманці розпочали масовані вогневі удари з мінометів різних калібрів. Окрім того ворог використовував вогонь із гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Впродовж декількох годин на опорних пунктах сил АТО було гаряче. Заборонене Мінськими домовленостями озброєння незаконні збройні формування також застосовували в районах Луганського, Зайцевого та Опитного. Слід зауважити, що міни великого калібру зі сторони Мінерального противник цинічно скеровував в напрямку проживання місцевого населення.

На Маріупольському напрямку бойовики використовували міномети калібру 82мм поблизу Лебединського, а укріплення українських воїнів у Мар’їнці, Новотроїцькому та Водяному були обстріляні із гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

З метою протидії ворогу військовослужбовці Збройних Сил України сім разів відкривали вогонь у відповідь обороняючи свої опорні пункти в районі Авдіївки та Лебединського.

Протягом минулої доби бойовики 61 раз порушували режим припинення вогню, що наполовину більше у порівнянні з добою раніше.

Використовуючи міномети різних калібрів російські найманці завдали вогневих ударів по позиціям наших сил майже уздовж всієї лінії розмежування.

На Донецькому напрямку ворог цілив 4 рази у захисників Авдіївки, 3 рази у напрямку Новгородського та два - по Зайцевому. На лінії фронту зберігається тенденція застосування бойовиками великої інтенсивності вогню. Для цього противник використовує різні види зброї одночасно: міномети, кулемети великого калібру, гранатомети, роботу снайперів.

Ворог нарощує свої зусилля і на Маріупольському напрямку, застосовуючи при цьому зброю, заборонену Мінськими домовленостями.. Зокрема, обстрілів із мінометів калібру 120мм зазнали наші позиції поблизу Талаківки, а із мінометів калібру 82мм - біля Широкіного.

На цьому ж напрямку в районі Гранітного бандити спробували взяти штурмом одну із позицій сил АТО. Для відбиття та запобігання проникнення противника на опорний пункт особовим складом було відкрито зосереджений вогонь з кулеметів та стрілецької зброї. Це змусило диверсійно-розвідувальну групу відступити.

На Луганщині теж було неспокійно. Ворожі міномети били по наших позиціях біля Новозванівки.

Безпекова ситуація на Донбасі набуває тенденцію щодо загострення. Та сили АТО готові до різких змін обстановки і надійно утримують свої рубежі оборони.



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.