Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні - день кадрових змін

Влада 5679 переглядів

Опубліковано - 14.04.2016 15:42 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні - день кадрових змін
Сьогодні - день кадрових змін
Парламент затвердив нового прем’єра, новий склад уряду, відправив у відставку Яценюка з урядом, обрав нового спікера і першого віце-спікера.

Екс-голова Верховної Ради Володимир Гройсман став новим 16-им прем’єр-міністром України. Відповідну постанову №4423 підтримали 257 народних депутатів.

Як свідчить опублікований раніше текст постанови, депутати також дали згоду на відставку екс-прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та скасували попереднє рішення про визнання незадовільною роботи його уряду.

При чому, у двох фракцій більшості у Верховній Раді не було достатньої кількості голосів для призначення Володимира Гройсмана головою уряду України. Про це свідчить оприлюднений протокол поіменного голосування з питання.

Зокрема, від БПП 131 нардеп проголосував "за", 4 – "проти", 3 – "утрималися", 1 не голосував, а 7 відсутні. Від "Народного фронту" проголосували "за" 75 нардепів, 2 - "утрималися", 1 не голосував, 3 відсутні. Таким чином, голоси за призначення Гройсмана дали 206 нардепів з двох фракцій при 226 необхідних.

Це означає, що призначення Гройсмана відбулося завдяки голосуванню 11 позафракційних, 23 нардепів групи "Відродження", 16 – з "Волі народу" та 1 – з РПЛ.

Новим головою Верховної Ради став екс-віце-спікер парламенту представник "Народного фронту" Андрій Парубій. Відповідне рішення підримали 284 нардепи.

Одночасно Парубія відкликали з посади першого заступника голови ВР. Інших кандидатів на посаду депутати не висунули.

Новим першим заступником голови Верховної Ради стала народний депутат фракції від «Блоку Петра Порошенка», представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. Відповідне рішення підтримали 260 нардепів.

Парламент більшістю голосів народних депутатів підтримав призначення запропонованого прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом складу уряду. За відповідне рішення проголосували 239 нардепів.

Перед голосуванням Гройсман оприлюднив персональний склад уряду.

Нинішній представник президента у Верховній Раді Степан Кубів стане першим віце-прем’єр-міністром – міністром економічного розвитку і торгівлі. Також віце-прем’єр-міністрами уряду стали Павло Розенко, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Володимир Кістіон, Геннадій Зубко та В’ячеслав Кириленко.

Міністерство фінансів очолить Олександр Данилюк, Міністерство соціальної політики – Андрій Рева, Міністерство екології та природних ресурсів – Остап Семерак, Міністерство освіти і науки – Лілія Гриневич, Міністерство аграрної політики та продовольства – Тарас Кутовий, Міністерство інфраструктури – Володимир Омелян, Міністерство культури – Євген Нищук, Міністерство Кабінету Міністрів – Олександр Саєнко, Міністерство енергетики та вугільної промисловост – Вадим Насалик.

Окрім того, віце-прем’єр Зубко суміщуватиме посаду з посадою міністра регіонального будівництва та ЖКГ. Створюється нове Міністерство з питань окупованих територій та вимушених переселенців, а його очільником стане Вадим Черниш.

На своїх посадах залишилися голова МВС Арсен Аваков, Мін’юсту – Павло Петренко, Міноборони – Степан Полторак, МЗС – Павло Клімкін, Мінінформполітики – Юрій Стець та Мінмолодьспорту – Ігор Жданов.

Гройсман не назвав кандидата на посаду міністра охорони здоров’я.

Вже після призначення уряду Верховна Рада 281 голосом ухвалила постанову про звільнення з посад решти міністрів попереднього Кабміну Арсенія Яценюка.

За матеріалами «Український тиждень»
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.