Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: у другу річницю вторгнення російські бойовики здійснили 50 обстрілів, минулої доби - 80

Захист держави 7457 переглядів

Опубліковано - 14.04.2016 21:06 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: у другу річницю вторгнення російські бойовики здійснили 50 обстрілів, минулої доби - 80
Ситуація на фронті: у другу річницю вторгнення російські бойовики здійснили 50 обстрілів, минулої доби - 80
Сьогодні, 14 квітня, у день другої річниці від початку антитерористичної операції на сході України російські найманці продовжують відстоювати інтереси своїх покровителів за допомогою зброї.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

перто нехтуючи необхідністю деескалації конфлікту вони вкотре безпідставно пробують звинувачувати Збройні Сили України у порушенні Мінських домовленостей та стражданні мирного населення Донбасу.

У продовж дня бойовики 50 разів відкривали вогонь по украпленням сил АТО. З ночі ворог 9 разів обстрілював Авдіївку зі стрілецької зброї та гранатометів. А починаючи із 6 ранку незаконні збройні формування три рази вели вогонь з мінометів калібру 82мм по Зайцевому, по одному разу по позиціях в Авдіївці та шахті Бутівка. Пізніше міномети калібру 120мм було використано ними проти захисників Опитного. Обстрілів зі стрілецької зброї та гранатометів зазнали наші позиції в районі Мар’їнки та Луганського, а в напрямку Новотроїцького бандитські угрупування скерували зенітні установки ЗУ-23-2.

Поруч з прицільними обстрілами ворог продовжує практику турбуючого вогню. У кожному випадку зближення противника на небезпечну відстань до наших опорних пунктів сили АТО відкривали вогонь у відповідь. Таких епізодів за сьогодні вже було 7. Майже всі в районі промислової зони Авдіївки.

Обстановка і надалі залишається складною з можливим подальшим загостренням. Втім, Збройні Сили України готові до будь яких варіантів розвитку подій.

Протягом доби, що минула бойовики 80 разів відкривали вогонь по нашим позиціям. Зокрема, 28 обстрілів відбулося з мінометів калібрів 120мм та 82мм в районах Майорська, Пісків, Зайцевого та Трьохізбенки. Найбільше зусиль ворог спрямував по захисниках України в Авдіївці. А в напрямку оборони Опитного по опорних пунктах сил АТО було здійснено обстріл одночасно зі ствольної артилерії калібру 152мм, мінометів різних калібрів та БМП. Порушуючи режим тиші незаконні збройні формування використовували різну зброю наших воїнів поблизу Мар’їнки, Шахти Бутівки, Світлодарська,Золотого, Луганського і Верхньоторецького.

За вказаний період військовослужбовці Збройних Сил України змушені були 12 разів відкривати вогонь у відповідь.



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.