Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті дещо стабілізувалася, але не надовго

Захист держави 7915 переглядів

Опубліковано - 20.04.2016 19:23 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті дещо стабілізувалася, але не надовго
Ситуація на фронті дещо стабілізувалася, але не надовго
За минулу добу кількість обстрілів позицій українських військ зменшилася.

Водночас ворог активно застосовує важке озброєння – за статистикою, кожен другий обстріл мінометний і прицільний. За підрахунками, вчора окупанти випустили в бік українських військ понад 70 мін.

Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

Вчора було тихо.

Донецький напрямок

Обстріли українських позицій вчора відбулися в районі Горлівки, Верхньоторецького, Авдіївки та на дальніх підступах до Донецького аеропорту. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів, зокрема 7 мінометних.

Маріупольський напрямок

Двома «найгарячішими точками» були Мар’їнка та Широкине. Здебільшого ворог відкривав вогонь вже після заходу сонця. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 4 – мінометних.

За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 5 – було поранено. Ці втрати українські війська понесли на Донецькому напрямку.

Інформація військової розвідки

Вчора до складу так званого «9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти 1-го армійського корпусу» бандформування «ДНР» (місце постійної дислокації – Новоазовськ) прибув черговий російський підрозділ, укомплектований переважно вихідцями із Дагестану та Чечні.

За інформацією ГУР МОУ, днями зафіксовано чергові втрати ворога: один загиблий зі складу так званої «7-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу» – бандформування «ЛНР» (місце постійної дислокації – Дебальцеве). Ще двоє бойовиків отримали поранення.

ГУР МОУ розповіло про плани окупантів до 9 травня

Командування російсько-окупаційних військ планує активізувати бойові дії з пропагандистською метою. Зокрема, розглядаються варіанти проведення наступальних бойових дій на Донецькому напрямку, а також захоплення неконтрольованих населених пунктів у т.зв. «сірій зоні» на Маріупольському напрямку.

Окрім цього, окупанти готуються до параду. Через відсутність елементів парадної форми одягу, для виготовлення парадних поясних ременів вже закуплено білий лінолеум, а замість парадних білих рукавичок – бойовики носитимуть жіночі. Для залучення місцевих мешканців передбачається видача продуктових наборів (китайська гречка) та парадної атрибутики (російських прапорців, георгіївських стрічок, транспарантів радянських та сучасних «вождів»). Цей реманент привезуть з Росії черговим гуманітарним конвоєм.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.