Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дипломатичний скандал: Україна обурена заявами генсека ООН про роль РФ

Світ навколо нас 5602 перегляди

Опубліковано - 17.06.2016 12:49 | Всі новини | Версія для друку

Дипломатичний скандал: Україна обурена заявами генсека ООН про роль РФ
Дипломатичний скандал: Україна обурена заявами генсека ООН про роль РФ
За словами постійного представника України в ООН Володимира Єльченка, генсек ООН Пан Гі Мун не може бути посередником у конфлікті між Росією та Україною після його заяв у Санкт-Петербурзі.

Україна обурена заявою, зробленою генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй (ООН) Пан Гі Муном щодо вирішальної ролі, яку Росія може відігравати в припиненні конфліктів. Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко у четвер, 16 червня, заявив, що він більше не вважає, що в генсека залишився якийсь моральний авторитет.

Як стало відомо, генсек ООН підготував промову для Петербурзького економічного форуму, в якій йдеться про те, що Росія "грає вирішальну роль (...) у вирішенні нагальних глобальних проблем, від припинення конфліктів в Україні та Сирії, до забезпечення прав людини та боротьби з розповсюдженням зброї масового ураження". Виголошена версія промови була дещо іншою, у ній вже не було згадки про Україну, але все одно йшлося про те, що Москва відіграє дуже важливу роль, і що в ООН вельми розраховують на лідерство Російської Федерації.

В ООН не відмовляться від сказаного - речник генсека

Єльченко повідомив журналістам, що він був обурений репліками Пан Гі Муна, які скидалися на похвалу Москві, тоді як Київ та західні держави звинувачують РФ у підтримці сепаратистів на Сході України. "Я цілком обурений такою постановкою питання, - цитує його слова агенція Reuters. - Я не розумію, як глава Організації Об’єднаних Націй може говорити такі речі".

Він також додав, що Пан Гі Мун не може бути посередником у конфлікті між Росією та Україною після його виступу в Санкт-Петербурзі. "Я не думаю, що в нього залишилось якесь моральне право говорити що-небудь про конфлікт між Росією і Україною", - сказав Єльченко, зазначивши, що направить офіційного листа протесту в Секретаріат ООН.

У свою чергу речник генсека ООН Стефан Дюжаррік відмовився детально коментувати ситуацію. "Факт - Російська Федерація є постійним членом Ради Безпеки і відіграє вирішальну роль, - сказав Дюжаррік. - Ми не збираємося відходити від того, що сказали", - наголосив він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.