Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські бойовики збільшили активність

Війна з Росією (АТО) 8746 переглядів

Опубліковано - 11.07.2016 12:25 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські бойовики збільшили активність
Ситуація на фронті: російські бойовики збільшили активність
За минулу добу ворог значно активізувався по всій лінії розмежування. Російські окупаційні війська 94 рази відкривали вогонь по позиціях підрозділів Сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Найбільше, 48 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку. Із забороненої Мінськими угодами 152 мм артилерії противник бив по наших укріпленнях у Новгородському, а з 122 мм самохідних установок – у Миколаївці Другій. 120 мм міномети окупантів накривали позиції наших бійців у Майорську, Пісках, Авдіївці, Новгородському і Троїцькому.

Вночі 11 липня 2016 року в районі Троїцького ворожа диверсійно-розвідувальна група чисельністю до 23 осіб пішла в наступ на позиції ЗС України та вступила у бій з нашими військовими. В результаті професійних дій бійців АТО основна група ДРГ відступила, залишивши трьох своїх поранених. Один з них, уродженець Омська Натан Цакиров, від вогнепального поранення загинув.
Українські військові медики евакуювали полонених, надали їм першу медичну допомогу та направили в медичну частину.

На Маріупольському напрямку ворог 29 разів порушував режим припинення вогню. Зокрема, зі 120 мм мінометів обстріляв українські опорні пункти в Талаківці, Водяному, Новогригорівці та Мар’їнці. Міномети калібру 82 мм противник застосував поблизу Широкиного, Красногорівки, Гнутового та Мар’їнки.

Також, на Донеччині російські окупанти вели вогонь з гранатометів, бронетехніки, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганщині ворог 17 разів вів як хаотичний так і прицільний вогонь з різних видів зброї. 16 снарядів із забороненої 122 мм артилерії противник випустив по наших позиціях у Новоолександрівці та 14 у Новозванівці.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.