Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ВР дозволила створення в Чорнобильській зоні об’єктів природно-заповідного фонду з метою наукових досліджень

Влада 6755 переглядів

Опубліковано - 14.07.2016 15:02 | Всі новини | Версія для друку

ВР дозволила створення в Чорнобильській зоні об’єктів природно-заповідного фонду з метою наукових досліджень
ВР дозволила створення в Чорнобильській зоні об’єктів природно-заповідного фонду з метою наукових досліджень
Верховна Рада України прийняла президентський закон про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо врегулювання окремих питань правового режиму території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.

За це рішення проголосували 234 народних депутата з 320, зареєстрованих у сесійній залі.

У законі України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи" встановлено, що на території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, можуть здійснюватися науково-технічна діяльність, проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень для визначення ступеня впливу іонізуючого випромінювання на людини та екологічні системи, шляхів мінімізації наслідків цього впливу.

З метою здійснення наукових досліджень у сфері охорони навколишнього середовища, збереження природної різноманітності ландшафтів, генофонду тваринного і рослинного світу, підтримання загального екологічного балансу, забезпечення фонового моніторингу навколишнього природного середовища в зоні відчуження, зону безумовного (обов’язкового) відселення відповідно до законодавства можуть створюватися території та об’єкти природно-заповідного фонду.

Види діяльності в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, утворених у зоні відчуження, зону безумовного (обов’язкового) відселення, визначені в положеннях про такі території та об’єкти природно-заповідного фонду, здійснюються за дозволом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері управління зоною відчуження і зоною безумовного (обов’язкового) відселення.

Також визначається, що оформлення документів, що дають право на виконання підготовчих і будівельних робіт згідно з законом України "Про регулювання містобудівної діяльності", для будівництва на земельних ділянках зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення об’єктів за замовленням центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері управління зоною відчуження і зоною безумовного (обов’язкового) відселення, може здійснюватися за відсутності документа, що засвідчує право власності або користування відповідною земельною ділянкою.

За згодою центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері управління зоною відчуження і зоною безумовного (обов’язкового) відселення, дозволяється відвідування території зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення за визначеним вказаним органом маршруту (об’єкта) і у супроводі відповідальних осіб.

Серед іншого, зокрема, в законі України "Про природно-заповідний фонд України" визначається, що на землях територій та об’єктів природно-заповідного фонду, які створюються в зоні відчуження і зоні безумовного (обов’язкового) відселення території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, забороняється будь-яка діяльність, яка не забезпечує режим радіаційної безпеки.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.